Granola

  • 15 min
  • 55 min
  • Superenkel
  • 2

Hverdagen blir en fest om du starter dagen med Granola. Dette er en glutenfri og magevennlig variant. Du kan selvfølgelig bruke havregryn og andre kornprodukter også. Velg nøtter og frø du liker godt, eller brukt det som dere har hjemme i kjøkkenskapet.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Ha kokosolje eller smør, eplemost og honning eller lønnesirup i en liten kjele. Varm opp til oljen er smeltet og rør godt sammen.

  2. Hakk nøttene og bland dem med alt det tørre i en stor bolle.

  3. Hell det våte i kjelen over melet og nøttene og bland det godt sammen.

  4. Legg et bakepapir på et stekebrett eller smør en ildfast form med kokosolje eller smør. Fordel blandingen jevnt utover.

  5. Sett ovnen på 140 C og stek granolaen midt i ovnen i ca. 40 minutter til blandingen er tørr og har fått en lys brunfarge.

  6. Avkjøl og ha i kokosflak og tørka frukt om du vil. Oppbevar granolaen i en boks eller i en stor glasskrukke.

Granolaen holder seg godt en måned i kjøleskapet. Prøv granola som toppings på smoothie.

Granola på smoothie

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del