Gelésnop

  • 1

Thea og Sofia elsker å lage gelésnop. Hvis dere liker surt godteri, kan dere erstatte litt av appelsinjuicen med sitronsaft. Dere kan også sløyfe bærene eller bruke andre bær.

Gir ca. 20 biter

2 dl appelsinsaft (ca. 3 små appelsiner)
1 ss honning

1 ss rørsukker

3 – 4 ss gelatin

1 stor håndfull frosne jordbær

Slik gjør dere:

  1. Press appelsinsaft fra appelsinene til dere har fått 2 dl.
  2. Bland appelsinsaft, honning, rørsukker og gelatin, og la blandingen varmes sakte opp til gelatinen har smeltet og blandet seg ordentlig med væsken. Det skal ikke koke.
  3. Smak og kjenn om det er søtt nok. Hvis ikke har dere i litt mer rørsukker til dere synes det blir passe søtt.
  4. Ha i jordbær. La dem ligge og trekke til de har gitt fra seg smak og farge. Dere kan også røre forsiktig for å få det til å gå litt fortere.
  5. Hell blandingen gjennom en liten sil i silikonformer eller i et fat passe stor kant.
  6. Sett i fryseren i 10-15 minutter, og popp ut eller skjær opp godteriene mens de ennå er halvfrosne.
  7. Gelésnopet bør oppbevares i kjøleskap, hvor de holder i ca. en ukes tid, men godteriene kan også fint ligge i et påskeegg i romtemperatur i en dag eller to.

Tips: Bruk 4 ss gelatin hvis dere har former som det kan være litt vanskelig å poppe geléen ut av.
KJØKKENPATRULJEN - gelesnop2

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del