Gelésnop
Thea og Sofia elsker å lage gelésnop. Hvis dere liker surt godteri, kan dere erstatte litt av appelsinjuicen med sitronsaft. Dere kan også sløyfe bærene eller bruke andre bær.
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Press appelsinsaft fra appelsinene til dere har fått 2 dl.
-
Bland appelsinsaft, honning, rørsukker og gelatin, og la blandingen varmes sakte opp til gelatinen har smeltet og blandet seg ordentlig med væsken. Det skal ikke koke.
-
Smak og kjenn om det er søtt nok. Hvis ikke har dere i litt mer rørsukker til dere synes det blir passe søtt.
-
Ha i jordbær. La dem ligge og trekke til de har gitt fra seg smak og farge. Dere kan også røre forsiktig for å få det til å gå litt fortere.
-
Hell blandingen gjennom en liten sil i silikonformer eller i et fat passe stor kant.
-
Sett i fryseren i 10-15 minutter, og popp ut eller skjær opp godteriene mens de ennå er halvfrosne.
-
Gelésnopet bør oppbevares i kjøleskap, hvor de holder i ca. en ukes tid, men godteriene kan også fint ligge i et påskeegg i romtemperatur i en dag eller to.
Bruk 4 ss gelatin hvis dere har former som det kan være litt vanskelig å poppe geléen ut av.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!