Geitegryte i ovn

  • Superenkel
  • 8

I Spania, er det lett å få tak i geit. Siden jeg nå bor store deler av året på Tenerife, har kokt mye kraft på geit.

Når jeg først koker kraft, så koker jeg en stor kjele. Spør gjerne etter bein fra nakke eller bein med kjøtt. Kjøttet gir god smak til kraften. Av både kraft og kjøtt kan du lage mange smakfulle gryteretter. Denne varianten med søtpotet falt godt i smak hos dem som har smakt den til nå.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Smør en ildfast form med olje.
  2. Skrell og finhakk løk og hvitløk og ha det i formen.
  3. Rens og finhakk chili og ha det i formen.
  4. Skrell og skjær søtpotet i skiver, ca. 1 cm tykke.
  5. Ha søtpotet og kjøtt over de andre ingrediensene og hell over tomatsaus og kraft.
  6. La det bake i stekovnen på nederste rille på 200 grader til potetene er gjennomkokt, 30-45 minutter.

 

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del