Furunålste mot forkjølelse og influensa

  • 17 min
  • Superenkel
  • 45

Furunåler inneholder store mengder C-vitamin (seks ganger mer enn appelsin), shikiminsyre, suramin, propolis og ulike terpener.   

Te laget på furunåler sies å beskytte mot virus, bakterier, luftveis-plager m.m. Furunåler virker desinfiserende, samt stimulerer immunsystemet. Nålene inneholder stoffer som propolis og terpener som sies å være effektivt mot parasitter og virus.

Shikiminsyre i furunålene har sterke antivirale egenskaper, og er derfor en populær ingrediens i influensavaksiner. Suramin er kjent medisin brukt mot mange ulike sykdommer, men da i  syntetisk form. Hvorfor ikke få dem i naturlig form direkte fra naturen?

 

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Skyll, rens og klipp furunålene. Bruk kun de grønne nålene.
  2. Ha dem i kokende vann og la det trekke i ca. 15 minutter. Noen velger også å trekke teen på svak varme i ca. 20 minutter, men ikke la den koke da den da kan smake bittert, samt C-vitaminene forsvinner.
  3. Tilsett litt sitronsaft og honning etter smak.
  4. Teen kan også drikkes kald.

Av og til koker jeg opp vannet med noen skiver ingefær. Dette rådet mot sår hals fikk jeg for mange år siden av min filippinske venninne. I tillegg til at det gjør godt for halsen, gir det også en god smak i teen.

Har du lyst til å lære mer om ville urter? Her er foredrag og mange andre tips til te du kan lage av ville urter i naturen.

Her er en liten video av hvordan lage furunålte.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del