Fruktspidd med dipp

  • 1

Deilig dessert dere kan ha med på tur! Sjokoladedippen kan dere varme i en liten kjele på grillen.

Mange porsjoner, ca 10 spyd

Når dere lager fruktspyd, kan dere velge akkurat den frukten dere vil ha. Her har dere noen forslag:

2 ringer fersk ananas

1/2 beger jordbær

1 mango eller honningmelon

2 kiwi (flott med litt grønn farge) eller druer

2 epler, banan eller pærer

Slik gjør dere:

Skjær frukten opp i passe store terninger og tre dem på grillspyd.

Tips: Hvis dere skal grille fruktspyd, kan dere pensel frukten med litt honning før de grilles.

Sjokoladedipp

200 g finhakket sjokolade (helst litt mørk)

3 dl kremfløte

1 vaniljestang

litt salt (en klype)

Slik gjør dere:

  1. Smelt finhakket sjokolade i kremfløten over vannbad. Temperaturen må aldri komme over 50 grader, så pass på og rør god til sjokoladen er smeltet. Sjokoladen blir ødelagt når den blir for varm.
  2. Snitt vaniljestangen, og skrap ut frøene. Ha det i sausen sammen med en klype salt og la det stå og godfjøre seg litt.
Dag 1 - fruktspyd 3

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del