FBI redder høna
Har dere fått med dere NRK-programmet FBI (Forbrukerinspektørene) «FBI redder høna»? FBI tar i programmet initiativ til en dugnad mot matsvinn, og målet er at flere verpehøner skal bli mat i stedet for betong, at vi skal spise gulerøtter selv om de er krokete, og at geitekillinger kan bli mat istedenfor å slås i hjel. Du kan lese mer om programmet her.
Margit Vea As ble selvfølgelig med på dugnaden. Dette er et fantastisk intitiativ fra FBI og NRK. Jeg har lenge savnet høna i butikkhyllene. Vår kursholder Anne-Gunn Vadheim (Margit Vea AS) fikk tilsendt en høne fra FBI, NRK, og var også med på samlingen foran Stortinget. Anne-Gunn Vadheim lagde denne enkle og gode hønseretten som vi her ønsker å dele med dere. Vi kommer til å dele enda flere oppskrifter av høne i tiden som kommer. Følg med, følg med!
HØNE I PAPRIKASAUS
Kjøtt av 1 kokt høne
3 ss smør til bruning
2 løk
5 dl hønsekraft (her kan du finne oppskrift)
1 dl fløte
3 ss hvetemel
4 ts paprikapulver
1 rød (stor) paprika
Salt etter smak
Slik gjør du:
Del det kokte hønsekjøttet i litt store sykker
Løken skjæres i skiver og brunes sammen med kjøttet i panne eller gryte.
Tilsett hønsekraften, paprikakrydder og salt.
Lag jevning av fløte og mel (Ta fløten i et glass med lokk, tilsett mel og rist til det er klumpefritt)
Skjær paprikaen i strimler og la disse trekke med 5-10 minutter i sausen.
Server retten med tilbehør som poteter, ris, bygggryn eller annet.
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!