Energidrikker
Hjemmelaget energidrikker lages av rene, smaksrike og næringsrike råvarer. De inneholder ikke, eller minimalt med, sukker. I hjemmelaget finnes ingen syntetiske tilsetningsstoffer som kan være skadelig for kroppen.
Energidrikk med bær og vannmelon
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Skrell og skjær vannmelon i stykker som kan puttes i maskin.
-
Rens bærene og ha dem i. Tilsett ev. rabarbra
-
Riv av mynteblader eller hell i saften av sitronen.
-
Ha det i en slow-juicer eller bruk en blender, hurtigmikser eller stavmikser og kjør maskinen alt er godt most og blandet.
-
Hell sommerdrikken over på pene glass.
-
Ha i isbiter og server.
Har du en juicer så bruk den. Om ikke kan du fint lage energidrikk med å bruke blender og stavmikser også. Du trenger ikke tilsette rabarbra - bruk det du har for hånden.
Slukk tørsten med ananas- og gulrotjuice
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Skrubb gulrøttene, del dem i to og ha dem i en juicemaskin eller blender.
-
Skrubb ingefæren og ha den i.
-
Skjær skrellet av ananasen og del hver ring i to. Ha det i juiceren eller blenderen.
-
Kjør juiceren til det ikke kommer mer saft.
-
Hvis du bruker blender, lar du den gå en lang stund, til alt er finmost. Legg en sil over en bolle og ha massen i. La det få renne godt av.
-
Hell juicen over i glass og tilsett gjerne isbiter.
Ps: Du trenger ikke kaste det som er igjen i silen og juiceren. Det kan du bruke i en gryterett eller i en gulrotkake!
Grønn energidrikk
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Skjær agurk, eple og selleri i større biter. Fjern kjernehuset i eplet hvis du bruker blender.
-
Ha det i juicer eller en blender sammen med spinat og ev. eplejuice eller vann.
-
Press saften fra lime eller sitron og ha det i maskinen sammen med mynteblade.
-
Kjør maskinen til alt er godt most. Tilsett mer juice vann hvis blandingen virker veldig tykk. Hvis du synes juicen blir for tykk i en blender, kan du sile alt gjennom en sil.
-
Tilsett isbiter hvis du har. Da blir juicen ordentlig kald og god.
-
Den grønne juicen blir noe mørk om den står lenge (det er på grunn av eplet). Det beste er å drikke den når den er nylaget.
Hvis dere ønsker en noe søtere drikk, kan dere tilsette noe eplejuice eller honning.

Foto: Vincent Hansen – Matkanalen 2016

Foto: Vincent Hansen – Matkanalen 2016
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!