Energidrikker

  • 1

Hjemmelaget energidrikker lages av rene, smaksrike og næringsrike råvarer. De inneholder ikke, eller minimalt med, sukker. I hjemmelaget  finnes ingen syntetiske tilsetningsstoffer som kan være skadelig for kroppen.

Energidrikk med bær og vannmelon

Har du en juicer så bruk den. Om ikke kan du fint lage energidrikk med å bruke blender og stavmikser også. Du trenger ikke tilsette rabarbra – bruk det du har for hånden.

Nok til 3–4 glass

250 g skrelt vannmelon
1 liten kurv bær – vi brukte solbær og rips
Ev. 2-3 ss rabarbra
2 kvister med mynte eller
1 ss saft av sitron
Isbiter

Slik gjør du:

  1. Skrell og skjær vannmelon i stykker som kan puttes i maskin.
  2. Rens bærene og ha dem i. Tilsett ev. rabarbra
  3. Riv av mynteblader eller hell i saften av sitronen.
  4. Ha det i en slow-juicer eller bruk en blender, hurtigmikser eller stavmikser og kjør maskinen alt er godt most og blandet.
  5. Hell sommerdrikken over på pene glass.
  6. Ha i isbiter og server.
Margit Vea - ENERGIDRIKK - alle farger
Foto: Vincent Hansen – Matkanalen 2016

Slukk tørsten med ananas- og gulrotjuice

Nok til 2 glass

3 gulrøtter
1 cm bit frisk ingefær eller mer
3–4 ringer med fersk ananas
Ev. rabarbra og mynte

Slik gjør du:

  1. Skrubb gulrøttene, del dem i to og ha dem i en juicemaskin eller blender.
  2. Skrubb ingefæren og ha den i.
  3. Skjær skrellet av ananasen og del hver ring i to. Ha det i juiceren eller blenderen.
  4. Kjør juiceren til det ikke kommer mer saft.
  5. Hvis du bruker blender, lar du den gå en lang stund, til alt er finmost. Legg en sil over en bolle og ha massen i. La det få renne godt av.
  6. Hell juicen over i glass og tilsett gjerne isbiter.

Ps: Du trenger ikke kaste det som er igjen i silen og juiceren. Det kan du bruke i en gryterett eller i en gulrotkake!

Margit Vea - ENERGIDRIKK - gøy med energidrikk
Foto: Vincent Hansen – Matkanalen 2016

Grønn energidrikk

Hvis dere ønsker en noe søtere drikk, kan dere tilsette noe eplejuice eller honning.

1 agurk
1 eple
2 selleri
1 neve blader med spinat
ev. 2 dl eplejuice eller 1 ts honning
½ lime eller sitronca. 1 dl friske mynteblader
4 – 6 isbiter hvis du har

Slik gjør du:

  1. Skjær agurk, eple og selleri i større biter. Fjern kjernehuset i eplet hvis du bruker blender.
  2. Ha det i juicer eller en blender sammen med spinat og ev. eplejuice eller vann.
  3. Press saften fra lime eller sitron og ha det i maskinen sammen med mynteblade.
  4. Kjør maskinen til alt er godt most. Tilsett mer juice vann hvis blandingen virker veldig tykk. Hvis du synes juicen blir for tykk i en blender, kan du sile alt gjennom en sil.
  5. Tilsett isbiter hvis du har. Da blir juicen ordentlig kald og god.
  6. Den grønne juicen blir noe mørk om den står lenge (det er på grunn av eplet). Det beste er å drikke den når den er nylaget.

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del