Deilig brownie full av sjokolade!

  • Superenkel
  • 1

8 posjoner

Uten gluten!

Denne brownien er lett å lage! Jeg anbefaler deg å ha i nøtter – det gir et supersaftig resultat og brownien smaker enda bedre.

Steketemperatur: 180 °C

Tid i ovnen: ca. 30 minutter

 

2 plater mørk sjokolade

80 g smør

2 egg

150 g sukker

2 ss kakao

1 ½ ss maisenna

100 mandler eller valnøtter

friske bær

  1. rømme eller pisket kremfløte

 

Slik gjør dere:

  1. Smør en middels stor kakeform eller stekeform og dekk til med bakepapir. Skru ovnen på 180 °
  2. Knekk sjokoladen og ha den og smøret i en liten kjele. Nå kan dere smelte sjokoladen på veldig svak varme ved å sette kjelen direkte på varmeplaten, men dere har mye bedre kontroll over varmen når dere smelter sjokolade over vannbad. Et vannbad er en kjele som står oppi en annen kjele med varmt vann. Løft kjelen fra varmen når sjokoladen er myk og begynner å smelte.
  3. Rør inn sukkeret med raske bevegelser. En god rørespade er godt å røre med.
  4. Knekk ett egg om gangen i en liten bolle for seg, og blandet det godt sammen med sjokoladen og smøret.
  5. Ha i kakao og maisenna og rør godt igjen. Hvis dere synes det er vanskelig å røre i kjelen, kan dere ha røren over i en større bolle. Det er viktig å røre godt slik at kaken ikke blir smuldrete.
  6. Hakk eller mos mandler eller valnøtter og rør det inn i deigen.
  7. Bruk en slikkepott og hell deigen over i den smurte kakeformen og sett den midt i ovnen.
  8. Brownien skal steke i ca. 30 minutter, men skjekk med stekepinne litt før hvis dere tror den er ferdig.
  9. Friske bær og rømme eller pisket kremfløte til brownien gjør susen!

 

Visste dere?

  • at sjokolade smelter allerede på 32 grader? Den skiller seg når temperaturen nærmer seg 55 grader, så det er viktig å røre godt hele tiden!

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del