Cashewnøttost

  • 1

Uten mel og melk! Godt på skiven sammen med tomat, agurk og kjøttpålegg eller som dipp til grønnsaksstaver.

På de siste kursene har jeg servert smaksprøve av denne deilige nøtteosten. Deltakerne har vært begeistret og spør etter oppskriften. Vi har et oppskriftshefte i produksjon, hvor denne osten er med. Men siden en del av dere ikke har fått dette hefte, legger jeg ut oppskriften her slik at flere kan få glede av dem. Like god for barn som for voksne. Og det beste av alt, den er enkel og rask å lage.

img_2765

2 ½ dl cashewnøtter, naturelle

1ts dijon sennep

1ss olivenolje

Saften av 1/3 sitron

1­–2 hvitløkfedd

salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

  1. Ha cashenøttene i kaldt vann så det dekker.
  2. La nøttene bløtlegges i minimum 1 time.
  3. Ha de bløtlagte cashewnøtter, dijonsennep, olivenolje, sitron og hvitløksfedd i en blender og mos. Ha dem i et litermål om du bruker stavmikser.
  4. Smak til med salt eller pepper.

 

Tips: Smaksett gjerne cashewnøtt-osten med friske urter som persille eller timian.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del