Bønnemos i glutenfri potetlefse

  • 1

Belgfrukter som erter og bønner kan brukes året rundt, passer godt nå som det er lavsesong for ferske råvarer. Denne bønnedippen er alltid en vinner på kursene og foredragene våre. Her i glutenfri potetlefse.

Gir ca 5 potetlefser

Du kan fylle en potetlefse med mye godt. Her er et forslag på god bønnedipp. Potetlefser er fint å lage når dere har rester av kokte poteter.

Matvarene du trenger

350 g poteter

Salt

Ca. 1 dl bokhvete (eller jyttemel)

Bønne – eller kikertmos:

300 kokte kikerter, bønner eller linser
(de må være bløtlagte eller kokte fra boks)

1 hvitløksfedd

½ – 1 dl kaldpresset olivenolje av god kvalitet

saften av ½ sitron eller lime

½ ts spillkummin

½ ts koriander eller karri

½ ts mineralsalt

½ ts pepper eller ½ chilipepper

2 – 3 ss finhakket koriander

Slik gjør du:

  1. Kok potetene om det ikke er ferdigkokte poteter igjen etter middag. Mos dem, mens de enda er litt varme, eller mal dem på kjøttkvern eller rivjern.
  2. La de avkjøles i romtemperatur. Elt dem i halvparten av melet. Resten av melet bruker du til utbaking.
  3. Del deigen i 4 til 5 boller. Dryss godt med mel på bakebordet og kjevle ut hver bolle til den er ca 15 cm i diameter.
  4. Stek potetlefsene på varm helle eller i en jernpanne. Legg de ferdigstekte potetlefsene oppå hverandre så de holder seg myke. Dekk til med klede.
  5. Skyll bønnene eller kikertene. Ha alle ingrediensene til dippen i en matprosseor eller bruk stavmikser. Mos til mosen får en kremet konsistens. Smak på mosen om du trenger å tilsette mer salt og pepper.
  6. Smør lefsen med bønne – eller kikertermos. Ha på kokt kylling, skinke eller gode grønnsaker om du vil.
  7. Rull sammen og spis med det samme, eller ta lefsen med på skolen eller ut på tur.
potetlefse

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del