Bønnemos i glutenfri potetlefse

  • Superenkel
  • 1

Belgfrukter som erter og bønner kan brukes året rundt, passer godt nå som det er lavsesong for ferske råvarer. Denne bønnedippen er alltid en vinner på kursene og foredragene våre. Her i glutenfri potetlefse.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Kok potetene om det ikke er ferdigkokte poteter igjen etter middag. Mos dem, mens de enda er litt varme, eller mal dem på kjøttkvern eller rivjern.

  2. La de avkjøles i romtemperatur. Elt dem i halvparten av melet. Resten av melet bruker du til utbaking.

  3. Del deigen i 4 til 5 boller. Dryss godt med mel på bakebordet og kjevle ut hver bolle til den er ca 15 cm i diameter.

  4. Stek potetlefsene på varm helle eller i en jernpanne. Legg de ferdigstekte potetlefsene oppå hverandre så de holder seg myke. Dekk til med klede.

Bønne – eller kikertmos:

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Skyll bønnene eller kikertene. Ha alle ingrediensene til dippen i en matprosseor eller bruk stavmikser. Mos til mosen får en kremet konsistens. Smak på mosen om du trenger å tilsette mer salt og pepper.

  2. Smør lefsen med bønne – eller kikertermos. Ha på kokt kylling, skinke eller gode grønnsaker om du vil.

  3. Rull sammen og spis med det samme, eller ta lefsen med på skolen eller ut på tur.

 

potetlefse

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del