Bokhvetelefser, eller kall dem pannekaker

  • 5 min
  • 20 min
  • Superenkel
  • 10

Det er mange fordeler med å bruke bokhvete i stedet for hvete i lefser eller pannekaker. Japanerne spiser mye bokhvetenudler, og kanskje er det en av årsakene til at de lever lenge? Bokhvete er en nøtt, og inneholder derfor ikke gluten. Den er rik på proteiner, mye kostfiber, jern, fosfor, kalium og magnesium. I pannekaker bruker vi bokhvetemel, men du kan få den i hele hele nøtter, flak (fin i granola), nudler og pasta. Gluten og melkefrie bokhvetepannekaker kan fylles med mye godt og kan brukes som tacolefser.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Bland sammen væske og mel og rør til det ikke er klumper.
  2. Ha i egg, smør eller olje.
  3. Hell smør eller olje i en stekepanne og stek som vanlige pannekaker.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del