Blåbæris på 1-2-3
I denne oppskriften har jeg brukt blåbær, men det er fint mulig å bruke andre bær som bringebær, bjørnebær, molter eller jordbær.
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Pisk kremfløten med melis til kremen er halvstiv, som myk softis.
-
Ha de frosne bærene, melis og vaniljesukker i en matprosessor eller blender. La maskinen gå til bærene er knust og godt blandet med melisen. Stopp maskinen og bland bær og melis litt manuelt om det går litt sent.
-
Tilsett litt og litt av fløten du allerede har pisket halvstiv mens du lar maskinen gå. Ikke la isen blandes for lenge, da kan den smelte.
-
Ha i litt mer melis om du synes isen ikke er søt nok.
-
Server isen med en gang, eller ha den i en boks og sett i fryseren.
-
Isen ser enda mer fristende ut når du pynter med friske bær rett før servering.
Hvis du vil lage is uten fløte, kan du lage bærsorbet. Server de knuste bærene som de er, eller visp en eggehvite til den blir hvit og stiv. Rør eggehviten forsiktig inn i de knuste bærene og la isen stå litt i fryseboksen før du spiser den.
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!