Bananbrød
Et smakfult brød som smaker nydelig med smør og honning på. Gulost og brunost kan også brukes som pålegg. Deilig i matpakka!
Steketid: 40–50 minutter
Steketemperatur: 180 °
2 egg
½ dl rørsukker
3 ss kaldpresset oliven– eller kokosolje
3 modne moste bananer
1 dl mandelmel
2 dl fin sammalt hvete eller spelt
2 dl siktet hvete eller spelt
1 ts ceylonkanel
1 ts natron
Slik gjør du:
- Knekk et egg om gangen og ha det og sukker i en bolle.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Mos bananene og ha dem i eggedosisen sammen med olje.
- Bland sammen mandelmel, mel, kanel og natron og rør det inn.
- Hell røren i en smurt avlang form på 1 l, og stek nederst i ovnen.
- Brødet er ferdig når det begynner å sprekke i midten.
- Ikke stek brødet for lenge, da blir det tørt.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!