Bakt fisk i saus

  • 1

Barn elsker saus. Her kan dere kan velge om dere vil ha en smak av «ketchup» eller karri.

Steketemperatur: 200 °C, Steketid: 20–30 minutter

 

3 ss smør

4 ss hvetemel

4 dl melk

2 dl fløte

1 eggeplomme

1 ts salt

ev. 4 ss ketchup eller 1 ss karri

400 g torskestykker med eller uten skinn

1 purre eller løk

litt salt og ev. pepper

ev. revet ost

 

  1. Smelt smøret i en kjele og tilsett mel mens dere visper godt.
  2. Tilsett melk og fløte gradvis for å unngå klumper.
  3. Ha salt og ev. ketchup eller karri i den hvite sausen. La sausen putre på svak varme i ca. 3 minutter. Pass på at den ikke svir seg.
  4. Rør inn eggeplomme til slutt.
  5. Smør en ildfast form med smør.
  6. Hakk purre eller løk og ha det i formen, stør salt og ev. pepper på fisken og legg fisken over. Hvis dere har beholdt skinnet på, legger dere fisken på med skinnsiden opp.
  7. Stek fisken først midt i ovnen ved 200°C i 30 minutter.
  8. Ta av skinnet før servering. Dere kan også drysse over ost og steke videre i noen minutter til osten er smeltet.

 Hvit saus

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del