Appelsingelé til påske

  • 15 min
  • 15 min
  • Superenkel
  • 1

Hul ut appelsiner og lag en herlig og frisk gelé som du serverer i appelsinskallet!

Ingredienser

Tilsett litt saft av sitron om du ønsker en mer syrlig og frisk smak.

Slik gjør du det

  1. Vask appelsinene godt. Skjær av topplokket og grav ut appelsinkjøttet med skje. Pass på at skallet ikke sprekker. Da vil geleen renne ut.

  2. Press saften av kjøttet ut i en sil. Du kan også mose kjøttet i en blender eller bruke stavmikser og sile etterpå. Har du juicemaskin, er det supert å bruke.

  3. Hvis du ikke får nok juice fra appelsinkjøttet kan du bruke appelsinjuice.

  4. Legg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter,e ller la geltinpulveret svelle i appelsinjuice eller vann.

  5. Ha juicen i en kjele sammen med honning eller lønnerisup. Kok opp og ta kjelen av platen.

  6. Tilsett den bløtlagte gelatinen i den varme saften (ikke vannet gelatinen har ligget i).

  7. La geleen avkjøles seg før du heller den ove ri de tomme appelsinskallene. La det stå i kjøleskapet til det stivner, ca 3 timer.

  8. Server geleen som den er, eller med vaniljesaus eller stivpisket kremfløte.

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del