Om Margit Vea

Om Margit Vea

Vea er en aktiv samfunnsdebattant, matkursutvikler og daglig leder av Margit Vea AS. Hun har 20 års erfaring i å holde matkurs og har skrevet flere kokebøker. Margit har fast spalte i Aftenposten Junior og flere matprogram på Matkanalen.tv, blant annet «Naturlig mat med Margit Vea» og «Hjemmelaget babymat».

Fra starten av, har Margit alltid hatt et brennende engasjement for at barn og voksne skal få god, naturlig og levende mat som gir dem gode smaksopplevelser og god helse. Hun er opptatt av at foreldre skal kjenne mestring på at de selv kan lage mat til både seg selv og barna sine.

Utdannelse og arbeidserfaring

Margit har master i Helsefremmende arbeid fra Høyskolen i Sør-øst Norge, er utdannet faglærer i ernæring, helse- og miljøfag fra Stabekk Høgskole (nå høyskolen i Akershus), og har undervist en rekke år. De siste årene har hun hatt en delstilling på Universitetet i Stavanger og er også gjesteforeleser i ulike sammenhenger.

Margit Vea har hatt utallige kurs og foredrager for nybakte foreldre, barnehager, helsesektoren, skoler, organisasjoner og andre.

Margit Vea har tre sønner, bor i dag på Karmøy.

Om Margit Vea AS

Firmaet Margit Vea AS  har en visjon om å skape begeistring og engasjement for matlaging og levende, naturlige råvarer. Maten vi har på tallerkenen skal gjenspeile respekt for miljø, dyr og mennesker. Vi ønsker å bidra til en bærekraftig utvikling som tar vare på behovene til mennesker som lever i dag, uten å ødelegge fremtidige generasjoners mulighet til å dekke sine.

Selskapet ble etablert i mars 2014, og våre kursholdere sørger for at stadig flere mennesker får økt kunnskap og større bevissthet om hva maten inneholder. Dette gir forbrukerne større forbrukermakt, og bedre stand til å ta ansvar for egen helse. Margit Vea vil være veileder for forbrukerne, og kjennetegnes derfor med sterke og tydelige verdier.