,

Rosenrottinktur

kr 250

Tinktur brygget på rosenrot fra Sandve.
Roten regnes som en av de nyttigste, om ikke den nyttigste viltvoksende medisinplanten i Norge.

50 ml.

Prisen inkluderer porto.

Beskrivelse

Mindre stress, bedre humør og bedre sex, Noen kaller den for naturens viagra.

Rosenrot har egenskaper som ginseng, og det påstås at den er mer effektiv enn ginseng. Den regnes som en av de nyttigste, om ikke den nyttigste viltvoksende medisinplanten i Norge.

Rosenrot er en adaptogen urt som virker raskt. Adaptogen vil si at den tilpasser sin virkning etter kroppens behov og kan derfor være til hjelp ved svært mange fysiske og psykiske plager og ubalanser.

Mange opplever at rosenrot gir mer energi og øker både den fysiske og mentale prestasjonsevnen. Den har høyt innhold av antioksidanter og regner som et antidepressivt middel og et afrodisiakum.

Rosenrot virker på binyrene og derfor er det spesielt i forbindelse med stress da den beskytter mot overskudd av stresshormoner, særlig kortisol, adrenalin og noradrenalin.

I tillegg har den følgende egenskaper: regulerer blodtrykket og blodsukker, senker kolesterolet, regulerer kaliumkonsentrasjonen i blodet, bedrer oksygenopptaket, stimulerer hjerte, smertestillinde og urindrivende.

Den øker også kroppens motstandskraft og styrker kroppens immunsystem, produserer celler som bekjemper bakterier, virus og kreft. Jeg har sett rosenrot stå oppført som et av remediene som kan hjelpe mot bivirkninger av koronavaksinen.

Tinktur er den beste formen å innta rosenrot.

Anbefalt dosering er 20-40 dråper tinktur i et glass vann eller annet drikke, 1-3 ganger daglig. Begynn gjerne med en lav dosering og øk den gradvis til ønsket virkning er oppnådd. Det er liten fare for å overdosere rosenrot, så hvis man føler behov for det kan hvert inntak gjerne være høyere enn 40 dråper. På grunn av rosenrotens oppkvikkende virkning, er det lurt å innta tinkturen på formiddagen.

Anbefales ved følgende helseplager og sykdom:

– fysisk og psykisk stress

– nedsatt vitalitet

– binyretretthet

– manglende lyst og evne til seksuell utfoldelse

– impotens

– tretthet

– depresjon

– svak hjertefunksjon

– kreft

– overvekt

– hoste

– håravfall

– hevelse

– hemorider

– vaksinebivirkninger

Du kan lese mer om rosenrot her:

https://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/rhod_ros.htm