Smakfull hverdagsmat som tarmen liker, Tromsø

2 dagers kurs - Juni 2018 - Tromsø - Nordnorge

kr 1.190

Velkommen til en spennende og grundig innføring i hvordan tarmens helse er grunnlaget for en frisk kropp, og hvordan lage smakfull hverdagsmat som tarmen liker. Kroppen skal fylles med næring og hode med kunnskap! Kunnskap gir handlekraft, og når du har denne kunnskapen i bunn vil du kunne ta riktige valg for å kunne gjøre maten både smaksrik, næringsrik og magevennlig.

7 plasser igjen

Beskrivelse

Velkommen til en spennende og grundig innføring i hvordan tarmens helse er grunnlaget for en frisk kropp, og hvordan lage smakfull hverdagsmat som tarmen liker. Kroppen skal fylles med næring og hode med kunnskap! Kunnskap gir handlekraft, og når du har denne kunnskapen i bunn vil du kunne ta riktige valg for å kunne gjøre maten både smaksrik, næringsrik og magevennlig.

Kraftkoking: Mandag 11. juni legges kvelden opp med at vi lager mat basert på kraft og samtidig går nøye gjennom nyere kunnskap om hvordan det som skjer i tarmen påvirker helsa vår. Det vi bli en teoridel først og så en praktisk del. Blant annet er kraft med på å «restaurere» fordøyelsen og demper betennelser i kroppen. Ved å jobbe med å bedre tarmhelsen, opplever mange at de blant annet får økt energi, bedre fokus, mindre smerter, sunnere hud, bedre hormonbalanse, økt metabolisme og mindre plager med allergi. Du vil få med deg hjem et utvalg råvarer for å starte med å koke din egen kraft. Ta med deg et glass/ en bolle med lokk på ca. 5 dl. Du kommer deg over dørstokkmila og kan sette i gang med en gang du kommer hjem fra kurset. Dette kurset passer for deg som ikke har kokt kraft før fordi vi starter helt fra grunnen av. I tillegg vil det være aktuelt for de som vil utvide sin kunnskap og få unike tips og råd for hvordan få utnyttet kraftens kulinariske muligheter. Du vil få en velkomstkraft og smaksprøver i løpet av kurskvelden.

Fermentering: Onsdag 13. juni har vi fokus på hvordan komme i gang med fermentering. Det vil bli en teoridel hvor du vil få grunnleggende innføring i hvilke fordeler dette har for god tarmhelse. En praktisk del hvor du vil få fermentere dine egne grønnsaker som du får med deg hjem etter kurskvelden. Ta med egen bolle (ca. 1-3 liter) og et tett glass med lokk (5 dl) Trinnvis gjennomgang for hvordan du går frem for å lage din egen vannkefir og smaksette denne drikken. Fermentert mat og drikke har et naturlig innhold av probiotika, og beriker derfor tarmfloraen og kan forbedre fordøyelsen. Du vil få smaksprøver slik at du kan teste ut hva du vil fortsette med hjemme i din kommende hverdag.

Kursheftet til Margit Vea vil du få utdelt og er inkludert i prisen. Dette inneholder et variert utvalg av gode oppskrifter, tips og råd.  Du får også tilgang til Margit Veas egen ressurs-side på Facebook.

Pris for begge kveldene: kr 1190,-

Pris for en kveld: 690,- (se eget arrangement for påmelding)

Spørsmål kan sendes til Katrine Haugan (katrine@margitvea.no) eller til Peggy Ellingsen (peggy@margitvea.no).

Kursdetaljer

Tidspunkt11/06/2018 - 18:30 - 21:00
13/06/2018 - 18:30 - 21:00
LandsdelNordnorge
Sted/byTromsø
AdresseMellomvegen 50, Tromsø.
LokasjonSt-Elisabeth Hotell og Helsehus
Frist for påmelding08/06/2018
Antall plasser12
KursholdereKatrine Haugan, Peggy Ellingsen

Kart