Ny start – kostholdskurs over 8 uker, på nett/ skype

4. februar 2019 - Online - På Nett

kr 2.500

Online kostholdsendringskurs over 8 uker

Synes du det er vanskelig å gjøre om på kostholdet? Da kan vårt 8 ukers kurs være noe for deg. Gjennom ukentlige videoer, tilsendt kursmateriell og startkulturer (vannkefirkorn, scoby til kombucha og surdeigsstarter) vil du lære hva du selv kan gjøre for å kunne ta hånd om din egen helse.

I starten og slutten av kurset får du mulighet til individuell veiledning.

Beskrivelse

Om du ønsker individuell veiledning, får du en veiledningstime i forkant av oppstart og en veiledningstime på slutten av kurset. I forkant av første veiledningssamtale sender vi deg et skjema som du fyller ut og som danner et utgangspunktet for veiledningssamtalen. Basert på samtalen lager vi en kostplan som er tilrettlagt for deg, med matvarer og eventuelle tilskudd som kan være lurt for deg å ta under kurset. Om nødvendig, anbefaler vi deg å ta noen blodprøver og/eller andre tester hos fastlegen din. Siste uken av kurset vil vi igjen ha en individuell samtale med hver enkelt av dere, for å kunne gi dere informasjon om veien videre. Denne pakken kan du kjøpe her: https://margitvea.no/butikk/kurs/individuell-veiledningspakke-del-av-ny-start-kurs/

De resterende 7 ukene er inndelt i ulike moduler hvor vi går gjennom ulike tema som for eksempel betennelsesdempende mat, kraft, fermentert drikke som vannkefir, melkekefir og kombucha, fermenterte grønnsaker, prebiotisk mat (grønnsaker), surdeigsbrød og tilskudd. Du vil lære hvordan du kan sette sammen gode måltider for best mulig energi og overskudd, samt få tips til hvordan ta gode valg i hverdagen. Du får selvfølgelig tilsendt alle startskulturer du trenger i forkant av kurset.

Hver uke vil vi ha livesending der vi presenterer ukens tema, og det er også mulighet for å stille spørsmål. Tidspunkt for livesendingene vil vi bli enige om ut i fra en tid som passer for flest av deltakerne, men de vil også være tilgjengelig slik at du kan se de så mange ganger du ønsker og når du vil mens kurset foregår. Vi har også en egen facebookgruppe for kurset der du kan stille spørsmål og dele erfaringer med de andre deltakerne. Det vil også være mulig å sende spørsmål på mail om du ønsker det.

Uke 1

  • Individuelle samtaler og tilrettelegging for de som ønsker det. Vi vil også dele med deg råvarer du bør ha i hus og handle inn til de neste ukene. Du får forslag til de ulike måltidene.

Uke 2

  • Tarmen vår. Faste – hvordan og hvorfor? Lær å koke kraft, en ny start – en ny tarm, et nytt liv? Hvordan sette i gang med kraft. 

Uke 3

  • Gode matvalg, maten skal smake godt og gjøre godt. Hvordan sette opp et sammensatt måltid, hvilke råvarer styrker ditt immunforsvar, demper betennelser og smerter i kroppen. Du lærer også å behandle surdeigsstarteren du fikk, lage surdeigsbrød.

Uke 4

  • Vårt indre økosystem, hva kan du gjøre for å ta vare på bakterier og mikroorganismer. Hvilke mat trenger hjelperne for å produsere hormoner og næringsstoffer som kroppen din trenger. Du lærer  å lage fermentert drikke.

Uke 5

  • Middager, fett – hvorfor er det så viktig for oss, hvilke fettkilder er bra, hvilke bør vi ikke ha så mye av i kostholdet vårt. Litt om mat som bygger (fett og proteiner), mat som renser (grønnsaker og frukt). Fermentere grønnsaker.

Uke 6

  • Hva spiser man til frokost og lunsj, mellommåltid, kvelds. Hvordan får vi i oss den næringen kroppen trenger? Brød og pålegg, konserveringsmidler, død og levende mat.

Uke 7: 

  • Trenger vi tilskudd? Hva gjør man i besøk? På tur? Hvis søtsuget melder seg? Kos som smaker godt og gjør godt, stabilt blodsukker. Hvordan påvirkes vi av sukker?

Uke 8:

  • Hva skjer i kroppen når vi spiser riktig og næringsrikt. Veien videre. Foodprepping. Avsluttende veiledning for de som ønsker det.

Kursholder er Signhild Johannessen (Bachelor i Ernæring, Atlantis Medisinske Høyskole), Margit Vea og Mette Kahrs Dykesteen (Ernæringsterapeut, Tunsberg Medisinske skole). Signhild og Mette jobber tett sammen med Margit Vea, og sammen har vi utviklet dette kurset.

Vi erfarer at maten vi spiser har stor betydning for helsen vår, både fysisk, psykisk, sosialt og kulturelt. På dette kurset er vi ikke opptatt av kalorier, men av god og næringsrik mat. Maten skal smake godt og gjøre godt! Vi bygger helse på et stabilt blodsukker, en god fordøyelse og næringsrik mat.

Dette kurset passer blant annet for deg som:
– Sliter med intoleranser og allergier.
– Har lekk tarm, IBS, allergier eller intoleranser
– Vil lære mer om hvordan kosthold og helse henger sammen
– Er interessert i kosthold
– Er interessert i fermentering og vil lære mer om dette
– Sliter med fordøyelse, energi og overskudd
– Har kroniske plager
– Astma og allergier
– Hormonelle forstyrrelser

En liten oppsummering på hva du får i dette kurset: 

– individuell kostveiledning oppstart (om ønsket)

– startkultur til surdeig, vannkefir og kombucha

– Heftet vårt «Oppskrift på bedre tarmhelse»

– oppfølging i gruppe/ Mail

– ukentlige livesendinger 

– oppskrifter

– avsluttende kostveiledning (om ønsket)

Om du har noen spørsmål så ta gjerne kontakt med oss på mail eller telefon. Man kan enten betale et engangsbeløp eller dele opp over 2 betalinger à 1250,- hvor første betaling skjer ved oppstart og neste etter avtale. Bindende påmelding.

Kursdetaljer

Tidspunkt04/02/2019 - -
- -
LandsdelPå Nett
Sted/byOnline
AdresseOnline
Frist for påmelding28/01/2019
KursholdereMette Kahrs Dykesteen, Signhild Johannesen, Margit Vea

Kart