Ny start – Mat som medisin

5 dagers kurs: Aug - Sep 2019 - Online - På Nett

kr 2.500

Online kostholdsendringskurs på nett

Bli med på vårt kostholdskurs som går over 5 uker og lær hvordan du selv kan ta hånd om din egen helse ved å velge riktig mat som gir deg bedre immunforsvar og god helse. Du får innføring i nytt tema hver uke som vil gjøre det lettere for deg å ta gode valg i hverdagen.

Beskrivelse

Lær hvordan du selv kan ta hånd om din egen helse ved å velge riktig mat som gir deg bedre immunforsvar og god helse, mat som er godt for ditt indre økosystem. Du får innføring i nytt tema hver uke som vil gjøre det lettere for deg å ta gode valg i hverdagen.

Vi har en egen facebookgruppe for kurset hvor du får tips, video, og der du kan stille spørsmål og dele erfaringer med de andre deltakerne. Det vil også være mulig å sende spørsmål på mail om du ønsker det.

Uke 1

  • Tarmen vår – hvordan henger alt sammen? Hvordan kan tarmen påvirke hvordan vi har det, og hva er lekk tarm? God mat er den beste medisin. Du får innføring i hvordan du kan restituere tarmehelsen din, ditt indre økosystem.

Uke 2

  • Lær å koke kraft, en ny start – en ny tarm, et nytt liv? Aminosyrene i kraft er med på å bygge opp tarmslimhinnen din, som igjen kan være med på å styrke den. Man kan koke kraft på ulike dyr, noen tåler noe bedre enn andre.

Uke 3

  • Viktige karbohydrater – hvorfor prebiotisk mat er viktig. Viktigheten av riktig fett og hvilke fettkilder du bør velge, og hvilke du bør unngå. Du lærer om hvordan konserveringsmidler kan påvirke oss, og om det vi kaller for «død og levende mat».
    Fermentert drikke.

Uke 4

  • Vårt indre økosystem, hva kan du gjøre for å ta vare på bakterier og mikroorganismer. Hvilke mat trenger hjelperne for å produsere hormoner og næringsstoffer som kroppen din trenger. Fermentering av grønnsaker – hvordan lager du dette og hvorfor er det bra for oss.

Uke 5

  • Oppskrifter og tips til mat som stilner søtsuget. Hvordan skal du lytte til kroppen din? Vi er alle ulik, og vi må derfor tilpasse kostholdet vårt til vårt eget behov, dette gjelder også eventuelle tilskudd. Du lærer å lage surdeigsbrød. Tips til alternativer dersom du ikke har brød i kostholdet ditt.
    Gode råd for veien videre.

Kursholdere på dette kurset er Margit Vea og Mette Kahrs Dykesteen (Ernæringsterapeut, Tunsberg Medisinske skole).

Vi erfarer at maten vi spiser har stor betydning for helsen vår, både fysisk, psykisk, sosialt og kulturelt. På dette kurset er vi ikke opptatt av kalorier, men av god og næringsrik mat. Maten skal smake godt og gjøre godt! Vi bygger helse på et stabilt blodsukker, en god fordøyelse og næringsrik mat.

Dette kurset passer blant annet for deg som:
– Sliter med intoleranser og allergier.
– Har lekk tarm, IBS, allergier eller intoleranser
– Vil lære mer om hvordan kosthold og helse henger sammen
– Er interessert i kosthold
– Er interessert i fermentering og vil lære mer om dette
– Sliter med fordøyelse, energi og overskudd
– Har kroniske plager
– Astma og allergier
– Hormonelle forstyrrelser

Om du har noen spørsmål så ta gjerne kontakt med oss på mail eller telefon. Om du trenger en tilpasset betalingsløsning kan du ta kontakt. Bindende påmelding.

Kursdetaljer

Tidspunkt26/08/2019 - -
02/09/2019 - -
09/09/2019 - -
16/09/2019 - -
23/09/2019 - -
LandsdelPå Nett
Sted/byOnline
AdresseOnline
Frist for påmelding12/08/2019
KursholdereMette Kahrs Dykesteen, Margit Vea

Kart

Del dette kurset på sosiale medier