Barnefamiliens ABC – bakekurs! Surdeig med mer

4 dagers kurs: Okt - Nov 2020 - Online - På Nett

kr 890

Liker du å bake? Hadde det ikke vært fint med ei brødskive som faktisk mettet? Etter dette kurset trenger du aldri ha kjipe matpakkeskiver eller meningsløse vafler, mer.

Alle deltakere blir med i en lukket facebookgruppe som vil eksistere to uker etter endt kurs. Du vil få tilsendt surdeigsstarter og en liste med ingredienser og utstyr i
forkant.

 

Beskrivelse

For det aller beste matpakkebrødet, det lager du selv! Og ikke tar det lang tid heller. På dette kurset baker vi både med og uten surdeig. Du vil lære å bake med surdeig – både brød, pizza og søtbakst. Og så lager vi vafler og pannekaker proppfulle av grønnsaker, som kan serveres til enhver anledning. Polarbrød, lapper og andre lure matpakketriks tar vi også for oss.

Kurset går over fire uker – med en direktesending i uka.
Du vil få tilsendt surdeig i posten, samt en liste over ingredienser og utstyr.

Dette er også kurset for deg som jobber i og med barnehage, og som
ønsker input og inspirasjon til brød, grøt og kornmåltider.

Kurset holdes av to småbarnsmødre. Margit Vea gjesteforeleser.

Live-kurset vil foregå i en lukket gruppe på facebook. Du har da
muligheten til å delta på kurset fra din egen stue, stille spørsmål
underveis, se opptakene når det passer eller om igjen i løpet av ukene
gruppen eksisterer.

Dette kurset vil være en kombinasjon av teori og praksis. På praktiske
sendinger lager vi mat sammen, på hver våre kjøkken. På den måten kommer
du i gang allerede mens du er med på kurset.

Uke 1:
Denne uken har vi fokus på korn og fordøyelse. Hva kan du gjøre for å lette fordøyelsen av korn, få mer næring ut av korn, hvilke melsorter er det lurt å bruke? Bør man velge glutenfritt? Vi lager også langtidshevet brød og snakker om fordeler ved bløtlegging/ langtidsheving.

Uke 2:
Denne uka vil det dreie seg om surdeig.
Alle deltakere vil få tilsendt en surdeigstarter i posten, med en tilhørende instruksjonsvideo om hvordan du mater den når du får den.
Så er vi klare til å bake! Vi baker brød, tar for oss stell og pleie av surdeigen og surdeigens mange anvendelsesområder.

Uke 3:
Denne uken lager vi en basisrøre som kan trylles om til polarbrød, vafler, lapper, pannekaker og surgrøt. Røren holder seg fint i kjøleskapet i noen dager. Vi deler også tips om hvordan du kan lure inn grønnsaker i bakst. Hva kan du sende med i matpakken?

Uke 4:
Denne uka baker vi pizza og søtbakst med surdeigen.

For har du først smakt surdeigspizza, ser du deg aldri tilbake! Og uansett om du baker til familien eller gjester, slår det aldri feil å servere kanelsnurrer eller kringle. Og da helst bakt med surdeig, som gjør mel og korn ekstra næringsrikt og magevennlig.

Bli med og bli inspirert! Og kom i gang – nå!

Pris: 890,-

Kursholdere:
Maren Idsø Rennemoe
Mette Kahrs Dykesteen (Kostholdsveileder og ernæringsterapeut)

Kursholderne er tilgjengelig under hele læringsprosessen.

Kursdetaljer

Tidspunkt12/10/2020 - 20:00 - 21:00
19/10/2020 - 20:00 - 21:30
26/10/2020 - 20:00 - 21:30
02/11/2020 - 20:00 - 21:30
LandsdelPå Nett
Sted/byOnline
KursholdereMaren Idsø Rennemo, Mette Kahrs Dykesteen