Vil du vinne barnas hjerter, lag mat sammen med dem!

  • Skrevet av Margit Vea
  • 24. mars 2010

Bak meg har jeg nå hatt 3 grupper barn mellom 9 og 11 år på kokkekurs etter skoletid. Barna har fått prøvd seg på litt av hvert; smoothie, brownies, vaniljesukker, sjokolademousse, fiskepinner osv. Kjempegodt! Responsen på kurset var over all forventning. Tre kurs ble fulle på rekordtid, og nå står oppfølgingskurs for tur. De mellom 7 til 8 år skal også få prøve seg.

– Eg vil bli en kokk når eg blir store!, forteller en av kursdeltakerne.

– Eg og!, utbryter sidemannen.

– Eg grue meg slik til dette kurset er ferdig! sukker en annen.

Barna elsker å lage mat. Skolekjøkkenet fylles med ekte matglede, og neste kursdag forteller de ivrig om alt de har laget i løpet av uken; – brownies til bursdagen til bror, omelett til mamma på morsdagen… Det er fantastisk gøy å se hvordan barna engasjerer seg.

Lokalavisen kom på besøk siste kursdag og lagde reportasje. Stor stas for ivrige barnekokker!

Kunne du tenke deg å starte tilsvarende kokkekurs for barn der du bor? Ta kontakt om du trenger materiell eller ønsker tips om hvordan legge opp kurs for barn i alderen 7 – 11 år.

God påske!

Likte du artikkelen? Ikke glem å del