Velg trygge hudpleieprodukter til både deg selv og barna!

  • Skrevet av Margit Vea
  • 12. desember 2016

Vår samarbeidspartner Kathrine Wegner Lønning er gjesteblogger i dag. Hun vil fortelle oss hvorfor det er viktig å velge riktige kremer til både oss selv og barna.

Huden er vårt største organ. Ca 60% av de vi smører på huden, går inn i blodomløpet vårt. I tillegg til hva vi spiser, har vi en stor anledning til å påvirke hvilke stoffer vi ønsker å ha i kroppen vår!

Hudpleiebransjen (som de fleste andre bransjer) er styrt av sterke, kommersielle krefter, hvor profitt står i høysete. Flesteparten av de produktene vi bruker daglig, inneholder en skremmende stor andel ingredienser som enten er uttørkende, irriterende, allergifremkallende eller i verste fall hormonforstyrrende. Sistnevnte kan forårsake kreft.

Ved å benytte naturlige, helst økologiske, ingredienser som kroppen enkelt kjenner igjen, vil den kunne utnytte næringsstoffene på en bedre måte. Resultatet blir dyptvirkende og langvarig. Slike ingredienser er heller ikke skadelig for miljøet.

Hvordan gå over til trygge produkter?

Ønsker du å gå over til et mer naturlig og økologisk (giftfritt) liv, kan det være lurt å ta det steg for steg. Om en prøver å endre alt på en gang blir det for overveldende og en kan miste motivasjonen. Fokuser på det en bruker mest av / største deler av kroppen, og hva babyen din trenger. Start med å sjekke baderomsskapet og lese gjennom ingredienslistene på produktene. Husk at mors giftstoffer overføres til barna ved amming, så en må være oppmerksom på hva en smører seg selv med også. Eksempelvis kan det være en god start å bytte ut egen sjampo, dusjsåpe og fuktighetskrem, samt vaskeservietter og stellekrem til babyen din. Disse produktene brukes mye, og reduksjonen av giftstoffer blir stor.

Tipstil babystell, om du ønsker å ha noe i badevannet: kjøp en god, økologisk mandel, kokos eller olivenolje i dagligvaren! Såpe trengs svært sjeldent. Bruk også olje til å vaske stumpen med. Dette funker 10 ganger bedre enn såpe

Generell regel: Les ingredienslistene, kjøp kun produkter hvor du kan uttale / forstå hva ingrediensene er. Det du ikke kan uttale selv, vet kroppen mest sannsynligvis ikke selv hvordan den skal ta i mot det.

Hvilke produkter har Naturboden som egner seg til foreldre, babyer og barn?

Naturboden.notilbyr et merke som er håndplukket fra det engelske markedet, Raw Gaia som tilbyr et bredt utvalg hudpeieprodukter beregnet for folk som har høye krav til kvalitet, i tillegg til at de skal være trygge. I utgangspunktet er produktene tiltenkt folk med hudproblemer som psoriasis, eksem, rosacea, men fungerer også utmerket til folk med vanlig, tørr, moden, ungdom eller kombinasjonshud.

Alle våre produkter 100% naturlige og plantebaserte (Veganske). De er i den grad det er mulig også 100% økologiske. De er i tillegg rå (kaldpresset og kaldprosessert). All godheten i ingrediensene (vitaminer, mineraler, enzymer og antioksidanter) blir ivaretatt under produksjon. De blir omtalt som Skin Food, for det er det de er. Mat for huden.

Her er ett lite utvalg av to produkter som passer veldig godt til baby / barnehud. Vi har fått uttallige tilbakemeldinger fra flere fornøyde småbarnsforeldre som blir overrasket over hvor god effekt disse produktene har på enten sår stump (Baby Cream), eller rødflammet hud etter utedager i kuldeperioder (Shea Body Butter.

Calendula & Hypericum Baby Cream

Elsket av mødre som salve til sår stump, utslett eller tørr hud. Fungerer også utmerket for de med Rosascea hud, som ansiktskrem.

Vår rene, økologiske, uparfymerte krem inneholder oppmalt ringblomst, kamfer og Johannesurt av ferske økologiske blomstrerplanter.

Denne fuktgiveren er spesielt godt egnet for babyer, små barn og folk med sensitiv hud da det forekommer ingen risko for irritasjon eller kløe. Kremen passer perfekt for å lindre bleieeksem, eksem, psoriasis, kløe og ømfindtlig hud. Den har også lindrende effekt på insektsbitt og rødflammete hud.

Rå Shea Body Butter

Rik på Vitamin A, E og F. Kan brukes til hele ansiktet og kroppen, i tillegg som lipsyl, håndkrem og kuldekrem. Den er velegnet til mykgjøring av arr, tørr og sprukken hud på albuer og hæler. Den mykgjør og reparerer tørr og sår hud i forbindelse med eksem, solbrenthet og arr, samtidig som den gir god beskyttelse. Shea Butter sies å ha solfaktor tilsvarende 8.

Ta gjerne en titt hos oss i Naturboden.nofor å se om dere finner noe dere liker, og kontakt oss gjerne om dere lurer på noe angående produktene.

I anledningen av å være gjesteblogger for Margit Vea AS, gir vi alle lesere en adventsrabatt i form av en rabattkode (MVEA15) som gir 15% rabatt på alt i vår nettbutikk.

God jul!

Likte du artikkelen? Ikke glem å del