Tørka blåbær

  • Skrevet av Margit Vea
  • 24. august 2012

Blåbærsesongen har ikke vært like god overalt i Norge i år. Men om dere har fått plukket noen liter, trenger de ikke kun fryses for kunne nytes utover vinteren. Det er fullt mulig å tørke blåbær som kan brukes i frokostblandinger, på grøten (som i oppsrkiften på havregrøt som ikke trenger å kokes) spises med nøtter og puttes i bakverk, som for eksempel blåbærmuffins.

Slik tørker dere blåbær:

1. Rens blåbærene og legg dem utover et steikebrett i ett lag. Lufttørk dem i 2–3 døgn på et tørt og luftig sted så bærene ikke begynner å mugne.

2. Tørk dem så i stekeovnen, først ved

30–40 ° C i 1–2 timer. Øk temperaturen til 70 ° C, og la dem ligge til de er gjennomtørre.

Oppbevar blåbærene som annen tørket frukt. Tyttebær kan du tørke på samme måte og de står for tur neste uke!

Likte du artikkelen? Ikke glem å del