Tilsetningsstoffer påvirker barns oppførsel

  • Skrevet av Margit Vea
  • 1. september 2012

Mange er vel egentlig ikke i tvil lenger over at barns adferd, psyke og helse blir påvirket av fargestoffer og andre tilsetningsstoffer. På Daily Mails nettsider er en interessang artikkel om forskning rundt problematikken; Additives ´make children behave badly´. Tilsetningsstoffer som brukes ukritisk i mat og drikke for barn, kan forårsake raseriutbrudd og forstyrrende oppførsel. Studien, som er støttet av engelske myndigheter, bekrefter det mange foreldre lenge har hatt mistanke om, at kjemikalier fabrikkene putter i godterier, kjeks og annen mat har negativ innvirkning på barn.

Jeg har tidligere skrevet en liste over hvilke fargestoffer og tilsetningsstoffer vi bør være ekstra oppmerksomme på: Barn er spesielt utsatt for tilsetningsstoffer.Foodmatters har også skrevet en sak om dette:Which food additives make children behave badly?

Vi får håpe det blir strengere forskrifter rundt bruken av E-stoffer – at fabrikkene som produserer all dritten og politikere som som legger føringer for hva som er lov og ikke lov å putte i «maten» barna spiser, kjenner skam over hvordan de er med og påvirker barnas helse og hverdag på en forferdelig negativ måte.

Likte du artikkelen? Ikke glem å del