Smart familiemat

  • Skrevet av Margit Vea
  • 14. januar 2021

Mette Kahrs Dykesteen og Maren Idsø Rennemo er kursholdere og tilbyr nå kurs i SMART Familiemat. Her forteller de om både kurset og seg selv: 

Hvem er vi i SMART Familiemat?

Mette Kahrs Dykesteen – ernæringsterapeut og kostholdsveileder. Ingeniør. Trebarnsmor. Lidenskapelig opptatt av barn og kosthold -og sammenhengen mellom mat og helse. Både fysisk og mentalt. Maren – pedagog. Tobarnsmor. Levende opptatt av matvaner i familien – alt er overkommelig og mulig med noen små justeringer og en dose planlegging! Sammen driver vi SMART Familiemat – onlinekurs, oppskrifter, SMART-produkter og medlemsportal.

Vi har begge jobbet som kursholdere i Margit Vea – Mette siden 2015 og Maren siden 2019. Og det var via Margit at vi fant ut at vi delte et enormt engasjement rundt kosthold og ernæring i familien – både for barn og voksne! Som småbarnsmødre, midt i den hektiske familiehverdagen, fant vi ut at vi hadde noe å tilby andre i samme situasjon. Ettersom at vi selv står midt oppi tilværelsen med barn, barnehage, matpakker, middager, fritidsaktiviteter og alt hva livet som familie med barn har å tilby – ønsker vi å formidle våre funn og kunnskaper videre.

Erfaringsbasert kunnskap

Dette er ferskvare! Og i stadig endring. Familielivet har endret seg drastisk de siste tiårene – det samme har tipsene og triksene for å kunne servere hjemmelaget mat. Tiden krever mer av oss – blant annet en forventning om flere aktiviteter for barna, samt skjermer som gjør oss tilgjengelige for omverdenen døgnet rundt. Men maten skorter det på. Vi planlegger alt mulig annet: møter, trening, sosialt, vennegrupper, aktiviteter osv, men maten vi spiser styres av at vi plutselig skal ha middag eller lunsj. Hvilken mat settes på bordet da? Vi mener dette er mulig å endre,  uten at det trenger bli stress, mer tid på kjøkkenet eller dyrere for lommeboka. Det er disse tipsene og triksene vi deler på våre kurs.

Den forskningsbaserte kunnskapen

Det har vel aldri vært så mye informasjon og kunnskap om kosthold og ernæring tilgjengelig, som nå! Det er en jungel å navigere i av dietter – hva som er bra og ikke er bra å spise. En ting er vi helt sikre på: hjemmelaget mat er alltid best. Du kjenner alle ingrediensene og styrer selv innholdet. Hjemmelaget mat inneholder ikke konsistensmidler, smaksforsterkere og tilsetninger for å forlenge holdbarheten på produktet. Vi i SMART Familiemat lager mat basert på råvarer – det er ingrediensene. Ikke lange lister med ord man ikke forstår.

I tillegg støtter vi oss på den forskningsbaserte kunnskapen og ser på kroppen som en helhet. En helhet basert på at kropp og psyke henger sammen. Det er mye som virker inn på vårt velvære; mat er en av disse faktorene. Begynner vi i det små, med å spise bedre, blir vi kanskje lettere til sinns. Så får vi kanskje lyst til å gå oss en tur i frisk luft, eller trene 5 minutter styrke hjemme på kjøkkengulvet. Vi snakker om den gode spiralen!

Våre kurs

Vi tilbyr våre populære onlinekurs «Hverdagsmat for travle småbarnsfamilier 1 og 2». Dette er 5 ukers kurs med tett oppfølging, tilgang til kursmateriell i 3 måneder og lukket facebookgruppe for inspirasjon, spørsmål med mer. I tillegg har vi en medlemsgruppe hvor vi hver måned har et tema, eks. matpakker eller bursdager. Da får man som medlem et månedshefte med oppskrifter og tips knyttet til tema. I gruppen har vi ukentlig inspirasjonssendinger i forhold til tema, hvor vi svarer på spørsmål og kommer med inspirasjon gjennom matlaging, oppskrifter og tips! Hver uke legger vi ut ukesmeny for middager, med oppskrifter og handlelister. Ukesmenyene har alltid hovedfokus på en type grønnsak, slik at man enkelt kan gjøre matforberedelser til den kommende uken, kjapt!

Stikkord for våre kurs er basis, hjemmelaget gjort enkelt, råvarebasert og tidsbesparende.

Vi håper å se DEG på kurs!

Du kan melde deg på her.

 

Likte du artikkelen? Ikke glem å del