Smakfull økomjølk i lekker ny drakt

  • Skrevet av Margit Vea
  • 4. mars 2014

Ren og naturlig mat er i vinden som aldri før. I følge OIKOS økte omsetningen av økologiske meieriprodukter alene med 2,8 millioner liter i 2013. Rørosmeieriet har siden 2001 forsynt nordmenn med økologiske meieriprodukter laget av lokale og rene råvarer. Nå lanserer de nytt design på alle sine kartonger, inklusive det unike produktet Økologisk Tjukkmjølk fra Røros.

Rørosmeieriet er Norges fremste økologiske meieri og tilbyr en rekke produkter fremstilt i takt med naturen, basert på mjølk fra lokale og regionale økologiske gårdsbruk. Ved å behandle råvarene skånsomt og la dem modnes på egne premisser, bevares mest mulig av mjølkas opprinnelige egenskaper. Dette har stor betydning for både smaken og næringsinnholdet i de ferdige produktene.

Jeg anbefaler Tjukkmjølk til de minste – venn dem til de rene og gode smakene fra de er helt små – passer utrolig godt i smoothie. Syrnet mjølk er lettere syrnet melk, smaker søtere, og kan være et godt alternativ om tjukkmejølk barna synes den er for sur.

Desverre har det ikke vært lett å få tak i Rørosmjølk overlat i Norge – i allefall ikke her i Rogaland hvor jeg bor. Jeg håper vi får se økomjølka i butikkhyllene også i Rogaland nærmeste fremtid. Her er det bare å mase i butikken:-)

Likte du artikkelen? Ikke glem å del