Seminar: kosthold som bygger barnas immunforsvar

  • Skrevet av Margit Vea
  • 18. april 2018
Visste dere at tarmen hos små barn gjennomgår en enorm utvikling første måneder og år? Først når barnet nærmer seg 2-årsalderen, er immunsystem ferdig utviklet. Selv før vi blir gravide, kan vi ta grep som bygger og styrker barnets tarmflora og immunsystem.

Dette er et av temaene på seminaret Friskere og sunnere barn. Stavanger er først ute med seminaret «Friskere og sunnere barn», nå fredag førstkommende. Dere kan melde dere på her. Bruk rabattkode «seminardag» og få 20% rabatt på seminaret. Dere kan lese mer om arrangementet her. 

Vi har mange spennende foredragsholdere. I Stavanger vil lege Elin Mohn Hove presentere ny forskning innen tarmflora/mikrobiom. Elin har erfaring fra Forusakutten der hun blant annet utredet og behandlet pasienter med spørsmål om matintoleranser. Eli Mohn Hove har erfaring med å bruke kosthold som viktig støttebehandling for egne barn.

Mette Lund Larsen vil snakke om viktigheten av et variert og naturlig kosthold. Hun er sykepleier, ernæringsterapeut og driver Ernæringsklinikken i Stavanger med fokus på individuell kostveiledning og kurs. Interessen for terapeutisk bruk av kosthold skyldes blant annet 3 barn med matintoleranser og egne helseutfordringer.

Margit Vea vil snakke om hvilket kosthold som styrker mors og barnets immunforsvar.

25. mai er det seminar i Bergen.

I Bergen holder lege Geir Flatebø foredrag over temaet mikrobiomets betydning for tarmfloraen og immunforsvaret.

Gründer og daglig leder av Vossabia, Renate Lunde, vil snakke om urter og barn. Bruk urter for å styrke barnas immunsystem, for å behandle ulike sykdommer, infeksjoner, hudplager, og annet som oppstår med barn.

Vi får også foredrag av besøk kiroprakter Nina fra Bekken og Barn i Bergen, og bærebiblioteket.

30. mai er det seminar i Haugesund. 

I Haugesund kommer blant annet lege Eli Mohn Hove, og Renate Lunde.

Det er mulig å delta på deler av seminaret om dere ikke har mulighet til å være med på alt.

Likte du artikkelen? Ikke glem å del