Psykiatrisk sykepleier anbefaler fett

  • Skrevet av Margit Vea
  • 31. mai 2019

Hør hvilke erfaringer psykiatrisk sykepleier Else Marie Tveters har gjort seg gjennom et langt arbeidsliv.

Psykiatrisk sykepleier Else Marie Tveter, med spesialutdanning innen pediatri (spesialist i barnesykdommer), har rik og variert erfaring fra sin arbeid. Hun har jobbet med svært syke små barn, og var i sin tid med på å starte nyfødtavdeling i Lillehammer. Else startet sorggrupper for etterlatte, og har i mange år jobbet i BUP (Barne-og ungdomspsykiatrisk poliklinikk). Hun har jobbet med pasienter med spiseforstyrrelser, men også eldre med demens. Else har erfart hvor viktig kosthold er for helsen.

Den psykiatrisk sykepleieren gjør sine tanker om hvorfor folk blir syke. Hun brenner for godt fett og grønnsaker. Else er frustrert over helsedirektoratet mangel på forståelse over hvor viktig fett er for barn. Det viktige budskapet bør løftes frem i nyhetene.

Å skylle på genetikken når man blir syk, blir aldeles feil, sier Else. Selv om man er arvelig belastet, så trenger ikke sykdommen bryte ut.

Elses råd for god psykisk helse:
– Unngå hvetemel og sukker.
– Spis deg mett på grønnsaker, fett og kjøtt
– Lag gode salater med mye olje.

Else har sett hvor dårlige mennesker kan psykisk av dårlig mat, og har også erfart at mennesker har sluttet med medisiner når de begynner å spise mer fett.

Likte du artikkelen? Ikke glem å del