Persillepesto – en enkel lunsj

  • Skrevet av Margit Vea
  • 31. mai 2012

Foto: Margit Vea

Lille persille i hagen står…. Ikke la den stå for lenge, for av persille kan vi lage persillepesto. Den smaker vel så godt som basilikumpesto og er billigere å lage om du har en stor busk persille i hagen eller på terassen. Pestoen smaker fantastisk på brødskiven sammen med spekeskinke, spekepølse, skinke, roastbeef, reker eller laks. Smak og kjenn at det er godt! Sunnere pålegg skal man lete lenge etter: omega 3, mange mineraler (jern, kalsium, kalium, magnesium, zink….) og vitaminer (A,D,K,E, B-vitaminer …..)

Foto: Margit Vea Dette trenger du:

en håndfull valnøtter (ca. 1 dl)

1 stor bunt flatbladet persille

et fedd hvitløk eller sjalottløk om du vil

olivenolje

½ ts saft av sitron

salt og pepper

brødskiver eller rundstykker

Spekepølse, roastbiff eller røkt laks

tomat

Slik gjør du:

Brun valnøttene forsiktig i en stekepanne på middels varme og avkjøl.

Ha nøtter i en matprossor og la de gå i noen sekunder. Vask persillen og klipp av bladene. Ha i persillen, løk om du vil, olje litt salt og pepperi og mos til pestoen er myk og kremete.Tilsett mer olje hvis pestoen er for tørr.

Smør pesto over brødskivene. Ha på spekepølse, roastbiff eller laks, og pynt med tomat til slutt.

Hvis det er pesto igjen, kan du ha resten i et pent glass som du setter i kjøleskapet.

Foto: Margit Vea

Tips: Prøv å ha 1 – 2 ts med persillepesto under eller over lakse- eller torskefileten neste gang du baker fisk i ovnen. Nam, nam – sier ikke mer!

Likte du artikkelen? Ikke glem å del