Kreative påskeegg

Egg kan fylles med mange gode smaker: ulike urter, krydder, løk, kremost (naturell eller med smak), majones, sauser (tabascosaus) osv. Ta med barna og eksperimenter: Hvordan smaker eggene med ansjos? Med urter? Med krydder? Her er et forslag til fyll:
Med ansjos (hentet fra boken: Fiskeretter for hele familien)
4 egg
Fyll:
3 ss kremost eller 3 ss majones
1 ts saft av sitron
ev. 2 ss finhakket rødløk eller hvitløk
ev. 8 ansjos
2 ss finhakket frisk persille eller dill
¼ ts salt
¼ ts pepper eller kajennepepper

Slik gjør du:
· Kok eggene i 8 minutter. Skrell og del dem forsiktig i to med en skarp kniv.
· Ta eggeplommene forsiktig ut med en skje. Bruk en gaffel og mos plommene sammen med kremost og sitronsaft.
· Rør inn finhakket rødløk og/eller finhakkede ansjosfileter hvis dere ønsker det.
· Rør til sluttt inn finhakket persille eller dill, salt og pepper.
· Fyll mosen forsiktig tilbake i de tomme egghalvdelene og legg pent på fat.
· Pynt med litt persille eller dill til slutt.
Her har dere andre forslag til fyll:
Med vårløk og lodderogn
4 vårløk
2 ss majones (helst hjemmelaget)
1 ts sitronsaft
2 ts lodderogn
ev. salt og pepper
Med rødløk og tabasco:
2 ss crème fraîche
2 ss majones
1 ts Dijonsennep
1 ss ravigottesaus
1/2 finhakket rødløk
salt og kvernet pepper
noen dråper Tabasco
Med tunfisk:
Tunfisk
Majones
Rødløk
Sitron
Salt og pepper
Med sorte oliven:
6 stk egg
4 stk vårløk
2 ss majones
1 ts sitronsaft
noen dråper tabasco
sorte oliven

Med urter:
6 stk egg
1 beger kremost med hvitløk
2 ss hakket frisk gressløk
2 ss hakket frisk dill
salt og pepper
GOD PÅSKE!