Påskeegg med mystisk fyll

  • Skrevet av Margit Vea
  • 29. mars 2013

Egg kan fylles med mange gode smaker: ulike urter, krydder, løk, kremost (naturell eller med smak), majones, sauser (tabascosaus) osv. Ta med barna og eksperimenter: Hvordan smaker eggene med ansjos? Med urter? Med krydder? Her er et forslag til fyll:

Med ansjos (hentet fra boken: Fiskeretter for hele familien)

4 egg

Fyll:

3 ss kremost eller 3 ss majones

1 ts saft av sitron

ev. 2 ss finhakket rødløk eller hvitløk

ev. 8 ansjos

2 ss finhakket frisk persille eller dill

¼ ts salt

¼ ts pepper eller kajennepepper

Slik gjør du:

· Kok eggene i 8 minutter. Skrell og del dem forsiktig i to med en skarp kniv.

· Ta eggeplommene forsiktig ut med en skje. Bruk en gaffel og mos plommene sammen med kremost og sitronsaft.

· Rør inn finhakket rødløk og/eller finhakkede ansjosfileter hvis dere ønsker det.

· Rør til sluttt inn finhakket persille eller dill, salt og pepper.

· Fyll mosen forsiktig tilbake i de tomme egghalvdelene og legg pent på fat.

· Pynt med litt persille eller dill til slutt.

Her har dere andre forslag til fyll:

Med vårløk og lodderogn

4 vårløk

2 ss majones (helst hjemmelaget)

1 ts sitronsaft

2 ts lodderogn

ev. salt og pepper

Med rødløk og tabasco:

2 ss crème fraîche

2 ss majones

1 ts Dijonsennep

1 ss ravigottesaus

1/2 finhakket rødløk

salt og kvernet pepper

noen dråper Tabasco

Med tunfisk:

Tunfisk

Majones

Rødløk

Sitron

Salt og pepper

Med sorte oliven:

6 stk egg

4 stk vårløk

2 ss majones

1 ts sitronsaft

noen dråper tabasco

sorte oliven

Med urter:

6 stk egg

1 beger kremost med hvitløk

2 ss hakket frisk gressløk

2 ss hakket frisk dill

salt og pepper

GOD PÅSKE!

Likte du artikkelen? Ikke glem å del