Mer blåbær

  • Skrevet av Margit Vea
  • 30. august 2011

Under turen på «fjellet» i går, oppdaget vi at det fremdeles finnes modne blåbær i heia. Da var det bare å komme seg raskt hjem, hente en bolle for så å klatre opp i heia igjen. Så rakk jeg å plukke halvannen liter blåbær til før sesongen var over. Hvilken lykke!

Gårsdagens fangst

En av guttene hadde skåret mange mål fotballkampen, og mente han fortjente en belønning. Han ville lage seg en god blåbærmilkshake og sendte far i butikken for å handle is.

Blåbærmuffins blir best (og vakrest) med ferske blåbær. Jeg har erfart at ferske blåbær synker ikke så raskt til bunns i muffinsformen som frosne. Kanskje dere andre har andre erfaringer der?

Det ble nå både blåbærshake, blåbær med is og blåbærmuffins i går kveld – nok for enhver smak. Da mormor kom innom for en kopp kaffe til frokost tidlig i dag, fikk også hun smake herligheten.

Blåbærmuffins

(hentet fra boken Lettlaget barnemat)

En muffins er passe stor for en liten barnehånd, go en passe porsjon for en liten barnemunn. Bruker dere frosne blåbær, kan de blandes i røren uten å misfarge. Blåbær kan erstattes med andre frosne bær, skrelt og finhakket eple, sjokoladebiter og lignende.

STeketid: ca. 15 minutter

Steketemperatur: 200 grader

100 g smør

1 1/2 dl sukker (gjerne rørsukker)

2 egg

2 1/2 dl hvetemel

1 ts bakepulver

3 ss rømme

3 dl bær

Slik gjør dere:Smelt smøret, ha sukker i en bolle og hell smøret over. Tilsett ett og ett egg under kraftig visping. Sikt i melet blandet med bakepulver. Ha i rømme, og rør til slutt forsiktig inn bærene.

Fyll muffinsformene ca. halvfulle, og stek midt i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

Blåbærshake

8 ss rørte blær eller 1-2 dl friske bær

1/2 l vaniljeis ( 6-8 kuler)

4 dl melk

Slik gjør dere:Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til milkshaken har fåt ønsket konsistens. Hell over i glass og server med en gang.

Likte du artikkelen? Ikke glem å del