Matpakkemetoden – raskt, sunt og enkelt

  • Skrevet av Margit Vea
  • 1. juni 2011

@font-face { font-family: «Cambria»; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: «Times New Roman»; }div.Section1 { page: Section1; }

Ved bruk av matpakkemetoden, er podens ferske middag unnagjort på få minutter. Kluet er å pakke maten til babyen i bakepapir, som så legges over poteter eller ris som står og koker, eller i stekeovnen. Når middagen ”pakkes inn” som her, blir næringsstoffene godt bevart.

Her følger to oppskrifter som tar utgangspunkt i torsk. Denne retten er mild og lett å fordøye, men alle typer fisk kan brukes. Det viktigste er kvaliteten. Dere må gjerne bruke frossenfisk, for den er lett å rive på et råkostjern. Med frossen torsk i fryseboksen, har dere alltid middag til minsten. Nå på våren kan dere bruke nyplukkede gulrøtter og litt brokkoli eller blomkål.

Torsk med gulrot og brokkoli

Koketid: 10–15 minutter

1 ts olivenolje eller smør

50 g torsk, laks, ørret, sei eller annen fisk

3 ss revet gulrot eller squash eller begge deler

3 ss revet brokkoli

ev. 1 ss eplejuice

1 kokt potet (eller kokt ris)

Slik gjør dere:Bruk bakepapir eller smør aluminiumsfolie med olivenolje eller meierismør. Anrett maten som skal kokes, på papiret eller folien. Pakk maten godt inn og legg pakken forsiktig over poteter eller grønnsaker som koker, i stekeovnen eller bruk dampkoker. La maten trekke til den er gjennomkokt. Ca. 10−15 minutter om fisken ikke er for tykk. Mos maten til passe konsis-tens.

Torsk i appelsinsaus

(fra 6 måneder, 2–3 porsjoner)

Om du får en steinbit eller annen fisk på kroken, kan den erstatte torsken.

Koketid: ca. 15 minutter

1⁄2 dl saft av appelsin

1 ss olivenolje

50 g torskefilet

3 ss revet gulrot

ev. to basilikumblader,

finhakket ev. litt pepper

1 kokt potet eller ris

Slik gjør dere:Bruk bakepapir eller smør aluminiumsfolie med olivenolje eller meierismør. Press saften ut av appelsinen. Anrett fisken, gulrot, appelsinsaft og basilikum på papiret, og pakk det godt inn. La maten trekke til den er gjennomkokt. Ca. 10−15 minutter om fisken ikke er for tykk. Mos maten til passe konsis-tens.

Likte du artikkelen? Ikke glem å del