Matglede for barn, unge og voksne

  • Skrevet av Margit Vea
  • 16. desember 2013

Et kurshefte fylt med gode oppskrifter og bilder av matglade barn!

Kursheftesom skal brukes i forbindelse med aksjonen Sunn Matglede, Norges Bygdekvinnelags satsing for 2014, er klart til bruk.

Kursheftet inneholder mange spennende oppskrifter på hverdagsmat for alle årstider, samt tips til hva man kan gjøre for å få barna med. Heftene er beregnet for kursdeltakere og kursholdere i Aksjon sunn matglede, og inneholder derfor også forslag til samtaletemaer man kan bruke tid på i matlagingskursene

Mange barn i alderen 8 til 14 år ønsker å delta mer i matlagingen, men slipper desverre ikke til da mange tror det tar for lang tid. Gjennom matlagingskurset for barn og voksne sammen, håper vi aksjonen vil bidra til å styrke matgleden og måltidet som sosialt fellesskap. Gode opplevelser rundt kjøkkenbordet er avgjørende for at den oppvoksende generasjon skal foreta gode matvalg og etablere gode matvaner.

I forbindelse med aksjonen holder vi inspirasjonskurs over hele landet. I november var det kurs for kursholdere i Troms, og til våren blir det inspirasjonskurs flere andre steder i Norge. Med bygdekvinnelagets medlemmers ressurser og kunnskap, er målet å gjennomføre hele 200 matlagingskurs over hele Norge! Kursholdere tregner ikke gå på kursholderkurs for å holde matlagingskurs, og de trenger heller ikke matfaglig utdanning. Det viktigste er å ha interesse for aksjonen og at man er glad i god mat!

Her kan du se/lese kurshefte(med mange av mine favorittoppskrifter).

Du kan lese mer om aksjonen på www.bygdekvinnelaget.no

Likte du artikkelen? Ikke glem å del