Julegløgg – barnevennlig variant

  • Skrevet av Margit Vea
  • 12. desember 2012

Finn frem litt ekstra gløggkrydder når du først er i gang.

Pytt krydderet i små poser, og du ahr en smakfull julegave:-)

Lys gløgg inneholder eplemost og er mildere enn den røde gløggen. Liker dere den best rød, så bruker dere solbærsaft i stedet.

6 dl eplemost eller eplejuice eller bruk solbærsaft

10 hele kardemomme eller allehånde

2 stjerneanis

12 nellikspiker

1 kanelstang

1 ss rørsukker

1 neve hakkede mandler

1 neve rosiner

ev. økologisk appelsin i skiver

Ha eplemost, kardemomme eller allehånde, stjerneanis, nellikspiser, kanelstang og sukker i en kjele og kok opp.

La det småkoke i 3 – 4 minutter før du slår av plata og lar det stå og trekke til seg smak i minst 30 minutter, gjerne så lenge som 2 – 3 timer for å få mest mulig smak ut av krydderet.

Sil gløggen gjennom en sil slik at krydderet ligger igjen.

Varm opp gløggen igjen og ha i rosiner, hakkede mandler og eventuelt appelsin i skiver rett før servering.

Bløtlagte rosiner:

Ha rosinene i et syltetøyglass og dekk dem med vann. Sett dem i kjøleskapet i minst 12 timer. Rosinene kan holde seg en uke i kjøleskapet.

Likte du artikkelen? Ikke glem å del