Industrialisert landbruk og ødelagte økosystemer

  • Skrevet av Margit Vea
  • 10. januar 2023
Det er ingen hemmelighet at jeg mener vaksiner forurenser vårt eget jordsmonn, mikrobiomet, og er årsak til at mange utvikler kroniske sykdommer.
En annen stor faktor til økningen av kroniske sykdommene og nye diagnoser, er at kontrollen på maten fra den sås i jorden til den havner på bordet, har vært på feil hender. Politisk kontroll over næringskjeden har ikke resultert i god helse blant befolkningen.
I stedet er befolkningen redusert etter å ha fått pådratt seg tusenvis av sykdommer og diagnoser som legemiddelindustrien har utviklet titusener av ulike medisiner for å håndtere. Folkehelsen har dårlige kår.
En betennelse i foten og kreft er i bunn og grunn begge et resultat av kronisk betennelse i kroppen, en normal respons på en skade. Betennelsessykdommer øker dramatisk over hele verden, – verdens befolknings immunsystemet er svekket. Spesielt på slutten av 1990 og begynnelsen av 2020 – tallet økte flere sykdommer dramatisk. Dette var nye sykdommer som autisme (bare i USA rammes en av 32 barn), alzheimer, demens, parkinson sykdom, organspesifikke sykdommer, kreft og autoimmune sykdommer. Hva om mange av disse sykdommene oppstår ut fra samme årsak? Dysbiose i tarmen, i mikrobiomet?
På samme måte som vi har misforstått jordsmonnet og dets økosystem, har vi misforstått vårt nærmeste økosystem, mikrobiomet. Vi har ikke vist respekt for miljøet i jord, luft og vann. Følgene av bruk av sprøytemiddel som Roud-up, i realiteten antibiotika, er fatale. Det har medført enorme tap av næringsstoffer, naturen har mistet sin medisinen, i maten. Plantenes immunforsvar er svekket etter år med bruk av sprøytemiddelgift.
Når livsviktig næring forsvinner fra maten, blir mennesker syke. Fremfor å se på årsaken til sykdommen, blir vi av helsevesenet oppfordret til å ta medisiner. Alle medisiner gir bivirkninger, og mange tar ny medisin for bivirkningen som igjen gir nye bivirkninger. Mange utvikler en negativ helsespiral.
Den viktigste medisinen har de siste tiårene vært antibiotika, som vi i dag vet har hatt en svært negativ effekt på mikrobiomet, som igjen har resultert i ulike kroniske sykdommer. Kjemikaliene i sprøytemidler, som Roud-up er i realiteten også antibiotika, ble patentert som det. Siden er sprøytegiften blitt repantentert som antiparasitt (tar livet av parasitter). Denne antibiotikaen blokkerer enzymer og bakterier som har viktige arbeidsoppgaver i tarmen hos mennesker. Blant annet enzymer som produserer og syntetiserer aminosyrer som er viktig for immunforsvaret. Mennesket har 26 ulike aminosyrer, 9 av dem essensielle som kroppen ikke kan produsere selv. Vi mister titusenerer av kombinasjoner om kun en aminosyre forsvinner.
Det fantastiske er at det finnes sopp, bakterier og planter som tilfører mennesker disse viktige aminosyrene. Blokkeres plantenes, soppens og bakterienes evne til å produsere aminosyrer mennesker og dyr trenger, vil vi få mangel og blir utsatt for alvorlig sykdom.
Vi har forandret på de 26 bokstavene, aminosyrene, vi er avhengige av. De sprøyter gift på plantene for å holde mikroorganismer borte, men det meste, hele 99,6 % av gifta forurenser vann, jordsmonnet, og det går i luften vår. De har funnet Round-up i 75 % av regnet, – økologisk landbruk slipper derfor heller ikke unna.
Det er håp, for det finnes heldigvis sopp og bakterier som kan ”fordøye” glyfosat, men det vil i følge forskerne ta rundt 50 år å få giften til forsvinne.
Dette innlegget er skrevet med inspirasjon fra Zack Bush, og du kan høre han presentere sin kunnskap og sine tanker her, hvor også bildet er hentet fra.
https://youtu.be/hkNhFY-s4GM

Likte du artikkelen? Ikke glem å del