Hjemmelaget is i praktiske former

  • Skrevet av Margit Vea
  • 5. juli 2012

Send inn din beste oppskrift på hjemmelaget is og vær med i trekningen av 4 fargerike Kinderville isformer laget av slitesterk, BPA-fri silikon, uten ftalater og bly.

(Foto: Margit Vea)

Forige gang jeg la ut oppskrifter på hjemmelaget fruktis, var det mange som etterlyste gode isformer. Nylig fikk jeg tilsendt Kinderville isformer fra Gooseberry, – en fin anledning til å teste noen nye oppskrifter og se hvordan de fargerike formene fungerte. Før jeg rakk å lage noe som helst, hadde yngstemann i huset fylt dem opp med eplejuice og lagt dem i fryseren – så fornøyd!

(Kinderville isformer er tilgjengelig på www.goosberry.no.Foto: Margit Vea)

Formene har den perfekte størrelsen for små hender. Den koniske formen gjør at isen lett skyves opp og den dryppfrie kanten sørger for mindre søl.

Å lage fruktis er noe alle kan få til, og resultatet blir så og si alltid vellykket. Jeg leste nylig en sak om is på en norsk nettavis med tittelen: Hvilken is skal jeg velge? Igjen var det kun kaloriene det var snakk om, ikke alle tilsetningsstoffene. Hjemmelaget is lages kun av rene råvarer, og her to varianter vi prøvde ut i dag.

(Foto: Margit Vea)

Søt og syrlig jordbæris

1 dl yoghurt

1 dl jordbær

2 pasjonsfrukt

½ ss honning

saft av 1 lime

Mos alt godt i blender, fyll i formene, skru på lokk og legg i fryseren.

Blåbæris med eksotisk smak

1 mango

2 ringer fersk ananas

1 dl blåbær

½ ss honning eller maple syrup

Mos alt godt i blender, fyll i formene, skru på lokk og legg i fryseren.

Og hvilken smakte best?

(Foto: Margit Vea)

– Den med blåbær, men den andre va kjempe goe den og, svarte Leon. Isen falt i smak hos de svært kresne tenåringsbrødrene også – de klaget i allefall ikke.

Formene kan vaskes i oppvaskemaskinen. Kinderville isformer er tilgjengelig på www.goosberry.no.

GOD SOMMER!

Likte du artikkelen? Ikke glem å del