Hjemmelagede påskeegg med naturlige farger

  • Skrevet av Margit Vea
  • 5. april 2012

Lager dere marsipanegg hjemme i påsken, kan dere lage hele marsipanegget av naturlige råvarer og fargelegge dem med farger fra naturen. Det gir også eggene en liten ekstra spennende smak. Barna vil elske om dere pynter dem med litt sjokoladeglasur i tillegg.

Først lager dere marsipanen. Her finner du oppskrift på marsipansom jeg har lagt ut tidligere. Siden jeg i dag blandet marsipanen med saft fra bær og sukkerlake med farge, laget jeg marsipanen litt tørrere enn jeg vanligvis gjør. Vær forsiktig med eggehviten og bruk noe mindre melis. Tilsett mer melis etter dere har hatt i farge, hvis marsipanen virker bløt.

Deretter kan dere blande inn den fargen/smaken dere ønsker i marsipanen.

FORSLAG TIL FARGER og SMAKER

  • Saft fra blåbær gir blå eller lilla farge
  • Saft fra brirngebær gir rosafarge
  • Sitronskrell (økologisk) kokt sammen med litt sukkerlake gir gulfarge
  • Appelsinskrell (økologisk) kokt sammen med litt sukkerlake gir orangefarge
  • Basilikum most med litt sukkerlage gir grønnfarge

Form eggene i den størrelsen dere ønsker. Barna former så store eller små som passer dem. Det er vel bare koselig om eggene ser hjemmelagede ut? Det kan være en fordel om marsipanen står kaldt en stund før dere dypper eggene i sjokolade. Smelt kokesjokolade i vannbad. Dypp den ene enden av egget i sjokolade og la de tørke på bakepapir.

– og riktig god påske til dere alle!

Likte du artikkelen? Ikke glem å del