Havregrøt med eplemost

  • Skrevet av Margit Vea
  • 4. januar 2012

Rå havregrøt uten yoghurt (foto: margit vea)

Rett før jul var jeg så heldig å få en tur til København, Meyers Madhus, for å delta på et fremtidsverksted om mat og barn i regi av Ny Nordisk mat.Det var svært inspirerende å møte ildsjeler fra våre naboland som arbeidet med mat og barn. Meyers Madhus er kjent for å samle folk for å tilberede og nyte deilig mat – noe vi også fikk oppleve.

Straks vi ankom Meyers Madhus, fikk vi servert en deilig havregrøt. Oppskriften på denne frisk og syrlige havregrøten som ikke skal kokes, kun ligge i bløt, deler jeg gjerne med dere. Grøten er også super for melkeallergikere – dere kan kutte yoghurten.

Bruker dere lettkokte havregryn, trenger dere sansynligvis noe mindre væske. Prøv dere frem

(foto:margit vea)

Trinn 1:

6 dl store havregryn

4 dl eplemost

Trinn 2:

ca. 2 dl gresk yoghurt

1 eple

hasselnøtter eller mandler etter smak

Ev. garnityr:

2 kvaster persille

1 – 2 ss rørsukker

Slik gjør dere:Ha havregryn og eplemost i en bolle med lokk. Sett i kjøleskapet natten over, eller et par timer, til havregrynene har trukket til seg væsken.

Hakk nøttene og rist dem litt i stekepannen eller på et bakepapir i ovnen (lag en stor porsjon som holder til flere ganger). Nøttene kan males eller finhakkes til mindre barn.

(foto:margit vea)

Bland i yoghurt, revet eple og hakkede nøtter i røren rett før servering.

Garnityr:

Kjør persille og sukker i en hurtigmikser. La persillen tørke en stund på bakepapir i varmluft. Bildet avslører at jeg ikke rakk å tørke persillen tidlig i dag. Persillesukker «frisker opp» havregrøten og tilfører spennende smak.

Likte du artikkelen? Ikke glem å del