Grønnsaker på timeplanen

  • Skrevet av Margit Vea
  • 6. oktober 2011

Tidligere i høst holdt jeg et foredrag på foreldremøtet på skolen i Tysværvåg. Foreldreutvalget (FAU) tok så beslutningen om å sponse et matkurs for alle de 307 elevene ved skolen. Sunt kosthold og fysisk aktivitet, gjennom trivselslederprogrammet, er satsningsområdene på skolen i høst.

Det ble tre dager med kurs, to timer på hvert av de ti trinnene. Elevene var lydhøre, interesserte og ivrige hjelpere. På kurset fikk elevene blant annet smake på flere ulike grønnsaker og lage flere dipper, avokadodipp, tzatziki, rødbetedipp og pesto. Det sunne sjokoladepålegget ble også en vinner.

Trykk her om du vil lese intervjuet

Takk til FAU leder Einar Magne Storhaug og rekter Borghild Yrkje for flott initiativ og dyktig markedsføring i media! Det ble reportasje i både Haugesunds Avis og Tysvær bygdeblad.

+ Kommentar under «leder» side 2 i Haugesunds Avis i dag: «Foreldreutvalget i Tysværvåg har sponset matkurs for alle elevene. Det burde flere FAU-er gjøre. Dette er investering både i helse og trivsel i en generasjon som er mer åpen for alternativer til burgere og cola enn vi kanskje tror».

Det er sikkert! I etterkant av matkursene fikk jeg besøke idrettsklubben Falkeid IL (også i Tysværvåg). På klubbmøte satt barna og koste seg med oppkuttet frukt. Barna husket godt hva de hadde lært under matkurset på skolen. Den kvelden lagde vi smoothie – super mat før man skal på trening.

Hvis det skulle være andre foreldreutvalg som vurderer å gjøre det samme, er det bare å ta kontakt. Jeg kommer gjerne, for dette var gøy!

Likte du artikkelen? Ikke glem å del