Gi av hjerte

  • Skrevet av Margit Vea
  • 27. september 2022
Jeg har tidligere skrevet en sak om prosjektet jeg har på gang med psykoterapeut Eva Cudrio, retreat for mennesker med kronisk sykdom. For å kunne gjennomføre denne retreaten, trengte vi støtte utenfra og satte i gang en spleis.

Inntil i går sto det at folk heiet på spleisen. Jeg la merke til at det dukket det opp et par nettroll som begynte å kverulere på facebook i kommentarfeltet under innlegget om spleisen. Plutselig dukket det så opp en advarsel om at flere ikke stolte på spleisen. Jeg regner med at nettrollene sansynligvis har delt saken i sine sosiale nettverk, bedt medlemmene gå til aksjon (noe de har gjort tidligere), trykke at de ikke stoler på spleisen. Slik prøver de å sabotere spleisen.

Jeg tok kontakt med SPLEIS. De svarte følgende: Som du ser på spleisen er det flere som har trykket at de er skeptiske til spleisen, men det vil fortsatt være fullt mulig for de som ønsker å støtte saken å gi penger til spleisen.
Anbefaler derfor at du deler den videre med nettverket ditt og ber dem dele med sitt nettverk igjen, slik at du kan samle inn mer penger og be dem trykke at de stoler på spleisen igjen. 😊

Folk kan lese selv hva dette handler om, og gi av hjerte. Om du vil støtte arbeidet vårt, gå inn på spleisen og gi et lite bidrag, ev. trykk «stoler på spleisen»… Men om du ikke trykker på noe knapp, så er det helt greit. Å konkurrere på denne måten er bare barnslig. Jeg bryr meg egentlig ikke.

I dag dukket det plutselig også opp en banner om vaksiner. Er det ikke merkelig at den ikke dukket opp i utgangspunktet, men først i går? I omtalen av spleisen omtaler vi ikke vaksiner, nevner kun ny forskning som er gjort, i Norge, på long-covid. Om noen av de som kommer på retreaten mener selv de er blitt syke som følge av vaksiner, så er det likevel ikke dette tema på prosjektet vårt.

Jeg fikk følgende svar fra spleis vedr. hvorfor banneret dukket først opp i dag:
– Vi går gjennom spleiser hver dag og forsøker å avdekke slikt så tidlig som mulig. Vi har flere tusen innsamlinger på Spleis og dessverre er det ikke alltid vi får det med oss med en gang, men blir gjerne gjort oppmerksomme på det i etterkant og vil da legge til informasjon der vi anser det nødvendig.

—-
Del av hjerte, kjemp for det som er godt,
Margit

Likte du artikkelen? Ikke glem å del