Gelésnop til påske

Butikkene har priskrig på smågodt, men det beste smågodtet lager dere selv! Denne oppskriften på gélegodteri er enkel, kjekt for barna å være med på og rask å lage. –>
2 dl appelsinsaft (ca. 3 små appelsiner)
- saft av 1/2 sitron 1 ss honning (ev. rørsukker)
1 ss rørsukker
3 – 4 ss gelatin
1 stor håndfull frosne jordbær
Slik gjør du:
- Press appelsinsaft fra appelsinene til du har fått 2 dl. Ha i sitron om du vil.
- Bland appelsinsaft, honning, rørsukker og gelatin, og la blandingen varmes sakte opp til gelatinen har smeltet og blandet seg ordentlig med væsken. Det skal ikke koke.
- Smak og kjenn om det er søtt nok. Hvis ikke har du i litt mer rørsukker til du synes det blir passe søtt.
- Ha i jordbær. La dem ligge og trekke til de har gitt fra seg smak og farge. Du kan også røre forsiktig for å få det til å gå litt fortere.
- Hell blandingen gjennom en liten sil i silikonformer eller i et fat passe stor kant.
- Sett i fryseren i 10-15 minutter, og popp ut eller skjær opp godteriene mens de ennå er halvfrosne.
- Gelésnopet bør oppbevares i kjøleskap, hvor de holder i ca. en ukes tid, men godteriene kan også fint ligge i et påskeegg i romtemperatur i en dag eller to.
Tips: Bruk 4 ss gelatin hvis du har former som det kan være litt vanskelig å poppe geléen ut av.