Festivalskattekister i alle farger

  • Skrevet av Margit Vea
  • 2. juli 2012

Thomas Helland Dale, 11 år, og Stian Helland Dale, 8 år,

mesterfiskekokker på Skudefestivalen 2012 (Foto: Margit Vea)

– Hvor mye koster en fiskepakke?, spurte herren som gikk forbi, og dro opp en hundreseddel. Da måtte jeg desverre si at det var barn som hadde laget egne fiskepakkene, og de var ikke til salgs. Mannen syntes dette var et fantastisk tilbud til barna, men mente det hadde vært flott om voksne også hadde hatt tilgang til så god sommermat.

Foto: Margit Vea

Rundt 150 fiskepakker ble lagt på grillen da Fiseksprell for første gang ble arrangert på Skudefestivalen. I et flott 18 kvadratmeter stort telt på torget i Skudeneshavn, skjermet for sol (når den sto på) og i rolige og harmoniske omgivelser, fikk barn i alderen 4 år og oppover, boltre seg i førsteklasses råvarer.

Til foliepakken fikk de velge mellom ulike fiskeslag som torsk, sei, laks eller breiflabb. Ellers var der reker, grønnsaker og ulike varianter av sauser og urter. Flere av barna syntes det var så gøy å lage fiskepakker og kom igjen dagen etter.

Foto: Margit Vea

(Foto: Margit Vea) Nylaget, saftig, varmt og supergodt! Thomas finstrimlet gulrot og kål, og rev brokkolien i små, små buketter slik at grønnsakene ble kokt like raskt som fisken.

(Foto: Margit Vea)

Minuttene på grillen kan føles lange, men endelig er pakken kokt og Stian er klar for nyte resultatet.

Blant de mange salgsbodene på Skudefestivalen, som mange andre festivaler, er det få boder som selger fisk. Nylaget fiskemat er skjelden vare. Da barna hørte om mannen som ikke fikk kjøpe seg en fiskepakke, fikk fiskekokkene en lur idé.

– Hva om vi lager flere fiskepakker som vi kan selge til de voksne?

Hvem vet, kanskje det på neste Skudefestival blir en realitet? Barn som pusher voksne å spise fisk!

Innslag fra Fiskesprell kan ses her på TV Haugalands nettsider:

http://www.tvh.no/serier/sommer-på-haugalandet/episode/sommer-på-haugalandet-29-juni-2012/29144

Likte du artikkelen? Ikke glem å del