Fem gode råd om babymat

  • Skrevet av Margit Vea
  • 12. september 2016

I forbindelse med utgivelsen av Babymat – det første året, ble jeg intervjuet av Dagbladet.

Jeg gav i den forbindelse 5. råd «hovedråd» om babymat, og det er disse:

  1. Sørg for variasjon. Introduser gjerne én smak av gangen, så barnet får kjenne hva en gulrot eller potet smaker. Deretter kan du blande smakene.
  2. Sørg for nok fett. Babyer trenger variert fett, bruk meierismør, kokosfett og ferskpresset olivenolje av god kvalitet.
  3. Ta hensyn til tarmen. Begynne med milde, lett fordøyelige grønnsaker.
  4. Velg mat som er fri for gift og sprøytemidler.
  5. La mat som gir gode smaksopplevelser. Ikke mos den mer enn nødvendig. Vær ikke redd for krydder. Barn liker smaksrik mat.

Du kan lese hele saken her.

Likte du artikkelen? Ikke glem å del