Ekte vare er godt kjøp

  • Skrevet av Margit Vea
  • 25. april 2012

I disse dager kommer det flere produkter innen kjøtt, fisk og kylling med merket «Godt kjøp» ut i Remabutikkene. Produktene er tilsatt vann, salt og fett, noe som tilfører råvaren mer smak (dette er viktig hvis råvaren i utgangspunktet er av dårlig kvalitet) og gjør den rimeligere. Vær oppmerksompå at også mat som barn spiser mye av, som for eksempel kokt skinke, fiskekaker, fiskepudding, kyllingfilet og hel grillet kylling vil nå bli tilbudt som lavere kvalitetsprodukter med merket «godt kjøp».

Er det godt kjøp når matproduktet har en dårligere kvalitet enn tilsvarende produkter? Er det et godt kjøp når vi i realiteten kun sparer penger på fett, salt og vann, og tar et dårligere valg med tanke på helsen enn om vi hadde kjøpt rene råverer? Rema driver med villedende markedsføring som burde vært forbudt. Her handler det ikke om godt kjøp, men godt salg og idiotisk kjøp.

Vi er blitt så gjerrige på maten at vi velger å bli syke av det. Jeg sier igjen: Det er lettere å spise seg til god helse enn å betale seg til det. Så om lommeboken skal bestemme hva du har råd til, bør du gå for ekte vare. Jo mer du betaler for kyllingfileten, desto mindre vann, mer kjøtt og smartere kjøp!

Likte du artikkelen? Ikke glem å del