Babygrøt som fingermat

  • Skrevet av Margit Vea
  • 13. februar 2016

Gelatinstaver av kraft, grøt, grønnsaker eller frukt

Stavene ser kanskje ikke så veldig appetitlige ut for oss voksne, men er perfekt mat babyen kan ha glede av å spise selv. Med gelatin i maten får barnet ekstra godt med protein.

Lager du tykk grøt, kan ofte grøten skjæres opp og spises som den er, særlig havregrøt. Men det blir mindre grisete med gelatin. Du kan lage staver av både grøt, kraft, grønnsaksmos og fruktmos. Her kan dere blande innbyrdes også. Bruk fantasien og se hva som blir barnets favoritt!

3 dl kraft, mos av grønnsaker og/eller frukt eller grøt

3 – 4 ss gelatin

Slik gjør du:

1. Kok grøt eller mos av grønnsaker eller frukt.

2. Bland i gelatin. Hell blandingen over i en form eller et isterningbrett.

3. Sett brettet i kjøleskapet eller fryseren.

4. Hvis du bruker form, så skjær staver eller ruter i gelémassen. Geléen i isterningbrett, brekkes bare ut.

5. Det som er til overs kan puttes i kjøleskapet eller fryses til en senere anledning.

Likte du artikkelen? Ikke glem å del